Ideja za izlet: na festival Pohorske omlete

Vabljeni na dvodnevni festival Pohorske omlete, ki bo potekal 3. in 4. junija z začetkom ob 11. uri v Hotelu Tisa na Pohorju. Festival posvečamo nastanku te pohorske sladice, ki so jo prvič pripravili ravno v Hotelu Tisa oziroma nekdanjem Poštarskem domu po receptu pokojnega Franca Pogačarja.

Oglasno sporočilo

Pohorska omleta Telekom

Med festivalom vas bomo animirali s predstavitvijo originalne pohorske omlete, pokušino priznanih štajerskih vin v hotelski vinoteki ter ogledom škratove dežele in slapa Skalca.

Za odlično vzdušje bodo poskrbeli naši glasbeni gostje, ki vas bodo zabavali s svojo odlično domačo glasbo.

Poskrbljeno bo tudi za preostalo hrano, pričakali vas bodo mešane jedi na žaru in lovski golaž, za sladkosnede pa bodo poleg pohorske omlete na izbiro tudi jabolčni zavitek, pita in palačinke velikanke, vse izpod rok naših odličnih kuharjev.

Zaželene so predhodne rezervacije na:
02 603 61 00,
02 603 61 35 ali
hotel.tisa@telekom.si

Več o Pohorski omleti

Po pripovedi Martine Tratar, nekdanje upravnice Poštarskega doma na Pohorju (današnjega Hotela Tisa):

Poštarski dom se je odprl 6. julija 1952. Takrat je Franc Pogačar, star okrog 40 let, postal glavni kuhar. "Za upravnico sem prišla leta 1954 in takrat je Pogačar že pripravljal pohorsko omleto," se spominja Martina Tratar. "Dobro vem, da je bil to njegov recept, saj sem ga vprašala, zakaj omlete ni poimenoval poštarska, če jo je ustvaril v Poštarskem domu."

Hotel Tisa Telekom Franc Pogačar, ki je ustvaril pohorsko omleto, je kmalu po prihodu Tratarjeve v Poštarski dom odšel za kuharja na Bled. V Poštarskem domu in tudi v današnjem Hotelu Tisa so ostali zvesti originalnemu receptu, tako da lahko še danes, 63 let kasneje, okušate domačo pohorsko omleto po originalnem receptu.

Hotel Tisa Telekom

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano