SiolNET. Trendi Potovanja
4,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvati bodo zgradili 225-metrsko luksuzno križarko za digitalne nomade #video

4,41

termometer

Apartmajev na luksuzni križarki ameriškega podjetja Storylines ne bo mogoče najeti, temveč le kupiti. Najdražji naj bi stali tudi več kot osem milijonov evrov. Ladjo bo hrvaška ladjedelnica Brodosplit dokončala do leta 2024.

Ameriško podjetje Storylines je sklenilo dogovor s hrvaško ladjedelnico Brodosplit o izdelavi 225-metrske luksuzne križarke, poimenovane Narrative, poroča hrvaški medij Slobodna Dalmacija. Križarka ne bo namenjena množični turistični dejavnosti, temveč bodo apartmaji v lasti posameznikov ali podjetij.

Benetke potniška ladja križarka Trendi So iz Benetk tokrat dokončno izgnali velike križarke?

Križarka se ponaša z dvema notranjima bazenoma. Križarka se ponaša z dvema notranjima bazenoma. Foto: Storylines

Državljani sveta

Američani z ladjo meri predvsem na digitalne nomade, ki bi radi živeli na ladji, ki pluje po vsem svetu. Cene apartmajev se bodo po napovedih Storylines gibale od 250 tisoč evrov do več kot osem milijonov evrov. V ceno nakupa apartmaja pa seveda niso všteti stroški plovbe, ki bodo najverjetneje znašali več deset tisoč evrov na leto.

Križarjenje v neznano Novice Strogi ukrepi niso pomagali: križarjenje nikamor se je sprevrglo v polomijo

Cena najdražjih apartmajev presega osem milijonov evrov. Cena najdražjih apartmajev presega osem milijonov evrov. Foto: Storylines

Križarka, zasnovana z mislijo na koronavirus

Luksuzno križarko bo poganjal ekološko manj sporen utekočinjen naftni plin, oblikovali so jo namreč ob upoštevanju ekologije. bo Imela bo 17 palub, 627 apartmajev, 45 lokalov, 20 restavracij, marino in javno knjižnico z več kot 10 tisoč knjigami. Istočasno bo lahko gostila do tisoč potnikov.

Američani tudi trdijo, da je križarka oblikovana z mislijo na koronavirusom in bo tako varna pred morebitnim širjenjem virusov. 
Končne cene križarke plovila javnosti še niso sporočili, ob najavi sodelovanja s splitsko ladjedelnico so le dejali, da bo ladja prvič zaplula leta 2024.

SeaDream 1 Trendi Katastrofa na prvem križarjenju po Karibih: nihče ni nosil maske, virus pa se je širil
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin