Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 9. 2014,
10.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 19. 9. 2014, 10.36

8 let

Hotelska soba v nuklearnem bunkerju ali zajtrk z žirafami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na potovanjih ni vse v naravni in kulturni destinaciji, so prepričani hotelirji. Še posebej tisti, ki nudijo svojevrstna okolja prenočevanja. Kot na primer sobe, ki so, kot da bi spali v hladilniku.

Hotel Capsul, Japonska

Sobe japonskega hotela Capsul se zdijo kot na tla položeni hladilniki, druga nad drugo, spominjajo na pralne stroje v javnih pralnicah. A za "kapsulne" sobe nič od tega ne bo držalo, saj predstavljajo pravi hotel, s to posebnostjo, da gre za izjemno majhne sobe, v katerih ni mogoče stati ali sedeti.

A za kratkočasenje je v sobah poskrbljeno, saj je vsaka opremljena s televizijo in radiom.

Null Stern Hotel, Švica

V mestu Teufen v Švici je do pred štirimi leti v nekdanjem nuklearnem bunkerju obratoval hotel, kjer so zajtrk postregli kar v teh podzemnih sobah. Junija 2010 so sicer spremenili njegovo namembnost, saj je postal muzej. Vendar pa obstajajo še načrti za prihodnost, saj naj bi tam spet nastal hotel.

Hotel na kolesih

Dva v enem, prevoz in prenočišče, to je posebnost hotela na kolesih, ki vas popelje po različnih predelih Južne Amerike. Exploranter je tovornjak s priklopnikom, kjer je urejena hotelska restavracija, kopalnice, sedišča in 28 postelj. V hotelu na kolesih lahko preživite od enega tedna do 22 dni.

Na teden prepotujete v povprečju 800 kilometrov, prehajate državne meje, od Čila do Argentine. Najdaljša dnevna pot je 200 kilometrov.

Spanje na žerjavu

Najprej žerjav, zdaj hotel, tako so si zamislili Nizozemci, ki so hotel postavili v ta gradbeni stroj. Njegova prednost je, da je premičen, v njem pa se lahko zleknete v visečo mrežo visoko, v sobi pa vas pričaka tudi steklenica penine, na stropu pa celo disko krogla.

Zajtrk z žirafo

Za ljubitelje živali je poskrbljeno v hotelu Giraffe Manor, kjer bivanje v hotelu popestrijo redni obiski žiraf. Pridruži se vam lahko pri zajtrku, vas sredi dneva pozdravi skozi okno ali pa vas pričaka pred vhodnimi vrati. Prenočišče sredi gozda je le 20 kilometrov stran od glavnega kenijskega mesta Nairobija.

Spanje v podmornici

Prenočevanje v podmornici je del ekstremnega počitnikovanja že nekaj let, vsako leto pa se v turizmu pod vodo pojavljajo nove ideje. Posiedon Undersea Resort na Fidžiju je tako ena od možnosti za preživljanje dopusta pod morjem.

Obkroženi z morjem, koralami in ribami se boste tako lahko zbujali vsak dan, s tem, da v podvodnem hotelu ne boste čutili nikakršnih sprememb, saj je poskrbljeno za prav tak pritisk, kot je na kopnem.

Izsuševalne cevi za popotnike

Desettonske betonske izsuševalne cevi lahko postanejo tudi prenočišča. V njih je dovolj prostora za zakonsko posteljo, majhno svetilo in prtljago. Stranišča, kopalnico in bar pa najdete v okoliškem parku sob v cementnih tulcih. Tako so si zamislili v mehiški vasi Tepozltan, ki je uro stran od Mexico Cityja. Hotel so poimenovali kako drugače kto Tubo Hotel.

Ne spreglejte