SiolNET. Trendi Potovanja
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Festival ledenih skulptur, ki ga obišče nekaj milijonov obiskovalcev (foto)

3

termometer

Vsako leto največji svetovni festival ledenih in snežnih skulptur v kitajskem mestu Harbin v dobrem mesecu obišče nekaj milijonov ljudi.

Ledeni in snežni svet, od morskih motivov, gradov, kitajskih templjev, ledenih mest in drugega si vsako leto ogleda številno občinstvo z vsega sveta. Do 25. februarja bo tako mogoče obiskati največji svetovni festival ledenih in snežnih skulptur, ki se ponašajo tudi s svojimi dimenzijami. Tako kot vsako leto ob istem času in kraju, vse od leta 1963, ko se je zgodil prvi. V času Kulturne revolucije je bil sicer za nekaj let prekinjen, leta 1985 pa je spet dobil svoj stalni datum začetka, ki velja še danes, in to je 5. januar.

Festival ledenih skulptur in smučanja Leta 2001 so ledeni festival Harbin združili z mednarodnim smučarskim festivalom severovzhodne kitajske province Heilongjiang, nadeli pa so mu uradni naziv mednarodni festival snežnih in ledenih skulptur Harbin.

Na njem pa ste lahko tudi zimsko aktivni, saj je mogoče tam tudi sankati, se kopati v ledeni vodi in bivati v ledenem hotelu.

Guinessovi rekordi na snežnem festivalu Leta 2007 so na festivalu postavili tudi svetovni rekord. Skulptura, nastala v spomin kanadskemu zdravniku Normanu Bethuneju, ki je v višino merila 8 in pol metra, v dolžino 250 metrov in je bila narejena iz 13 tisoč kubičnih metrov, se je zapisala med Guinessove rekorde.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin