Ženske lažejo o kilogramih, moški o zaslužku

Ljudje najpogosteje lažejo na straneh za spoznavanje: ženske tradicionalno lažejo o kilogramih, moških pa o višini, da imajo boljšo službo in zaslužijo več.
Ženske lažejo o kilogramih, moški o zaslužku

Moški so precej boljši lažnivci na spletu kot ženske. Kar 40 odstotkov moških laže o svoji službi in o višini plače, pri ženskah je ta odstotek nižji, le tretjina prikriva dejansko stanje.

Laganje na spletu je značilno predvsem za spletne strani za spoznavanje in zmenke, najpogostejše laži pa so o teži, višini in starosti, je razkrila raziskava portala BeautifulPeople.com.

Direktor omenjenega portala je prepričan, da so spletne strani za spoznavanje prepolne ljudi, ki se neiskreno predstavljajo. Prav to sledi v napačne predstave o sogovorniku, zato tovrstni portali dobivajo ogromno pritožb uporabnikov – moški pričakuje vitko žensko, a na zmenku se pojavi malce bolj zaobljena ženska, medtem ko se ženske srečujejo z moškimi, ki niso prav nič podobni poslovnežem, za katere se nekateri predstavljajo.

Prav zato je pogosto prvi zmenek tudi zadnji. Mnogi so prepričani, da bi bil splet verodostojnejše mesto za spoznavanje, če bi bilo manj laži.

O čem moški najraje lažejo? 1. O boljši službi 2. O višini 3. Da so bolj suhi 4. Da so mišičasti 5. Da dobro zaslužijo 6. Da se dobro oblačijo 7. Da je njihov poklic zanimiv 8. Da imajo diplomo 9. Da poznajo nekatere slavne in ugledne ljudi 10. Da so odprti in komunikativni

Ženske laži na spletu so v določeni meri podobne moškim. V ospredju so seveda laži o videzu.

O čem lažejo ženske? 1. Da so bolj suhe 2. Da so mlajše 3. Da so vitke 4. Da so višje 5. Da zaslužijo več 6. Da imajo večje obline 7. Da je njihov poklic bolj glamurozen 8. Da imajo veliko snubcev 9. Da imajo diplomo 10. Da poznajo slavne in ugledne ljudi

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano