Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 8. 2012,
9.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 7. 8. 2012, 9.05

8 let

Ženske lažejo o kilogramih, moški o zaslužku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ljudje najpogosteje lažejo na straneh za spoznavanje: ženske tradicionalno lažejo o kilogramih, moških pa o višini, da imajo boljšo službo in zaslužijo več.

Moški so precej boljši lažnivci na spletu kot ženske. Kar 40 odstotkov moških laže o svoji službi in o višini plače, pri ženskah je ta odstotek nižji, le tretjina prikriva dejansko stanje.

Laganje na spletu je značilno predvsem za spletne strani za spoznavanje in zmenke, najpogostejše laži pa so o teži, višini in starosti, je razkrila raziskava portala BeautifulPeople.com.

Direktor omenjenega portala je prepričan, da so spletne strani za spoznavanje prepolne ljudi, ki se neiskreno predstavljajo. Prav to sledi v napačne predstave o sogovorniku, zato tovrstni portali dobivajo ogromno pritožb uporabnikov – moški pričakuje vitko žensko, a na zmenku se pojavi malce bolj zaobljena ženska, medtem ko se ženske srečujejo z moškimi, ki niso prav nič podobni poslovnežem, za katere se nekateri predstavljajo.

Prav zato je pogosto prvi zmenek tudi zadnji. Mnogi so prepričani, da bi bil splet verodostojnejše mesto za spoznavanje, če bi bilo manj laži.

O čem moški najraje lažejo? 1. O boljši službi 2. O višini 3. Da so bolj suhi 4. Da so mišičasti 5. Da dobro zaslužijo 6. Da se dobro oblačijo 7. Da je njihov poklic zanimiv 8. Da imajo diplomo 9. Da poznajo nekatere slavne in ugledne ljudi 10. Da so odprti in komunikativni

Ženske laži na spletu so v določeni meri podobne moškim. V ospredju so seveda laži o videzu.

O čem lažejo ženske? 1. Da so bolj suhe 2. Da so mlajše 3. Da so vitke 4. Da so višje 5. Da zaslužijo več 6. Da imajo večje obline 7. Da je njihov poklic bolj glamurozen 8. Da imajo veliko snubcev 9. Da imajo diplomo 10. Da poznajo slavne in ugledne ljudi

Ne spreglejte