Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 6. 2014,
12.47

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kariera napredovanje dopust

Ponedeljek, 30. 6. 2014, 12.47

4 leta, 4 mesece

Napake, ki jih delamo v službi. Vsak dan znova.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če mislite, da najboljši uslužbenec dela neprenehoma, brez oddiha, redno preverja elektronsko pošto in nikoli ne gre na počitnice, se motite. Najuspešnejši ljudje znajo izklopiti službo!

Če razmišljate o napredovanju ali si želite, da bi vas pohvalil šef, potem boste morali popraviti nekaj vsakodnevnih napak na delovnem mestu.

Zamujate Čeprav vam je šef rekel, da si lahko sami ustvarite svoj delovni čas, je bolje, da ste v službi čim prej. Nedavna raziskava je pokazala, da šefi pogosteje nagradijo zaposlene, ki pridejo v službo predčasno, ter da so takšni uslužbenci bolj vestni in produktivni kot tisti, ki pridejo v službo pozneje, četudi delajo enako število ur.

Takoj ob prihodu preverite elektronsko pošto Sliši se protislovno, a strokovnjakinja za menedžment Julie Morgenstern namreč trdi, da če takoj zjutraj preverite vso elektronsko pošto, bo vaša dnevna produktivnost padla. Če takoj začnete odgovarjati na 500 elektronskih naslovov, se vaš dan takoj začne s stresom, zaradi česar se boste pozneje težje posvetili svojemu delu. Namesto tega Morgensternova predlaga, da dan začnete s pomembno nalogo, elektronski pošti pa se posvetite pozneje. "Zelo malo stvari ne more počakati 59 minut," je dodala.

Vaša elektronska pošta je predolga Zelo uspešni ljudje se v večini trudijo napisati jasno in kratko pošto. Pomislite, koliko pošte dobite vsak dan in koliko je preskočite? Naš predlog: vse pomembne stvari napišite v petih jedrnatih stavkih!

Ne vzamete si dopusta Če mislite, da boste bolj cenjeni v očeh šefa, če nikoli ne greste na dopust, se motite. Škodujete samo sebi. Skoraj polovica Američanov porabi le četrtino svojega dopusta, kar je žalostno, saj vsak izmed nas potrebuje nekaj dni počitka, da si napolni baterije. Nekaj dni dopusta je dobro za produktivnost in ustvarjalnost, predvsem pa za zdravje.

"Dopust je lahko iskra ustvarjalnosti, ponuja nov pogled na reševanje težav, izboljšanje odnosov in povečanje produktivnosti," meni Glenn D. Braunstein, podpredsednik kliničnih inovacij na inštitutu Cedars-Sinai.

Ne vzamete si časa za odmor Leta 2012 komaj eden od petih Američanov kosila ni pojedel za svojo mizo in videti je, da se ta trend ne bo spremenil. Uslužbenci, ki si redno vzamejo odmor, so bolj produktivni in bolj skoncentrirani.Celo krajši sprehod med delovnim časom lahko izboljša spomin in pozornost, je pokazala nova raziskava univerze v Michiganu.

Žrtvujete svoje zdravje in svoj spanec Čeprav po napornem delu najprej pomislite na testenine ali sladoled pred televizorjem in spanje s polnim trebuhom do naslednjega dne, se pravočasno ustavite. Pravilna prehrana, prava mera telovadbe in dovolj spanca so ključ do uspeha. Telovadba spodbuja kreativnost in zmanjšuje stres, nepravilna prehrana pa vas samo še bolj utrudi in vas prav nič ne motivira.

Nimate hobija Negovanje vaše ustvarjalnosti vas dejansko dela boljšega tudi v službi, kar potrjuje tudi nedavna študija univerze v San Franciscu. Poraba duševne energije za nekaj, kar nima nič opraviti z delom – igranje glasbila, pletenje, branje –, vas naredi bolj produktivne v pisarni. Vodilni raziskovalec pri omenjeni raziskavi je dejal, da so ljudje z ustvarjalnimi hobiji naslednji dan bolj spočiti in produktivni.

Ne spreglejte