Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 10. 2014,
14.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

MasterCard

Sobota, 25. 10. 2014, 14.04

7 let, 12 mesecev

Enostavno in zabavno: brezstična kartica MasterCard odlična tudi za igro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V Cityparku je potekal Cardopoly turnir, s katerim je družba MasterCard prek zabavne družabne igre predstavila novost za slovenske uporabnike: brezstično plačevanje s kreditno kartico.

Tako so igralci pri igri namesto "gotovine" uporabljali vsak svojo brezstično kartico in POS terminal, s katerima so izvedli transakcije: plačevali za nakup igralnih polj ali plačevali obiske na poljih soigralcev. Na ta način so se tudi seznanili z igraje enostavnim načinom plačevanja, ki ga na naš trg uvaja družba MasterCard.

Posebnost Cardopoly turnirja je bila tudi velikost igre, saj so igralne figure predstavljali kar igralci sami, premikali pa so se po igralni površini v velikosti 6x6 metrov.

Turnir, pri katerem sta bili odločilni tako sreča kot taktika, je prijetno popestril popoldne v nakupovalnem središču Citypark, zmagovalec turnirja pa bo lahko še nekaj časa užival v nakupovanju z brezstično MasterCard kartico v vrednosti 500 EUR.

Kako poteka? Pri brezstičnem plačevanju za manjše zneske v vrednosti do 15 EUR uporabnik kartico prisloni na terminal za brezstično plačevanje, ki je že nameščen na številnih POS terminalih, prek katerih tudi sicer plačujemo s karticami. Z isto kartico je možno tudi plačevanje zneskov, višjih od 15 EUR, v tem primeru pa mora uporabnik, kot običajno, vtipkati PIN številko.

Prednosti: Hitrost: Brezstično plačevanje bo zelo pospešilo promet pri manjših plačilih, še posebej v okoljih, kjer plačevanje poteka hitro, kot so: bencinske postaje, parkirne hiše, javna prevozna sredstva, trafike, lokali, restavracije s hitro hrano, kinematografi, avtomati s hrano in napitki ...

Varnost: Uporabnik svoje kartice nikdar več ne spusti iz rok, temveč je ves čas pod njegovim nadzorom. Višji zneski zahtevajo PIN kodo, tudi več zaporednih nakupov zahteva potrditev s PIN kodo, tako se možnost zlorabe (kraja) in obseg potencialne škode močno zmanjšata.

Praktičnost: Odslej tudi za manjše nakupe ne bo treba obiskati bankomata ali brskati po žepih v iskanju drobiža.

Komu je na voljo? Kot dodatno funkcijo je brezstično plačevanje možno dodati kateremu koli obstoječemu ali novemu MasterCard računu.

Kje je možno brezstično plačevanje? Mnogi večji trgovci v Sloveniji že omogočajo brezstično plačevanje, v prihodnje pa bo z ustreznim terminalom opremljenih še več prodajnih mest. Sicer pa uporabniki na ta način lahko plačujejo tudi v tujini.

Ne spreglejte