SiolNET. Trendi Odkrivaj Slovenijo
Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Thinkstock

  • Messenger
  • Messenger

Top 5 lokacij, kjer je jesen najlepša

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Thinkstock

Jesen je vstopila v najlepši obliki: obarvala je listje in nebo v toplo svetlobo, ki kar kliče po romantičnem odkrivanju Slovenije.

Jesen je tu! Ste že začutili njeno neizmerno toplino? Sončni žarki so letos prizanesljivi, zato jih izkoristite tudi za kakšen slikovit sprehod v naravi.

Izbrali smo pet zanimivih slovenskih lokacij, prek katerih boste spoznali najlepše plati tega jesenskega časa, ko se ritem upočasnjuje, barve pa doživijo pravo eksplozijo najlepših odtenkov.

V najlepšo dolino v Evropi

Čudovita Logarska dolina dobi jeseni čisto novo kuliso, njeni neokrnjeni kotički postanejo bolj mistični in skrivnostni, v poznih popoldanskih urah, ko se sonce obarva v oranžno, pa vabi na bolj romantične sprehode. Obvezno se sprehodite do Rinke, enega najvišjih prosto padajočih slapov v Sloveniji, ki stoji ob vznožju Okrešlja, ledeniške gore, na katero se boste lahko povzpeli brez večjih težav in hkrati uživali v pestrosti, ki jo ponuja narava.

Oglejte si tudi: Plesnikov brest, ki raste v osrednjem delu Logarske doline. Veličastno drevo je poleg Logarjeve lipe simbol doline, ki velja za eno najlepših v Evropi.

Sprehod po najlepšem mestnem parku

Ljubljana se nedvomno lahko pohvali z enim najlepših, najbolj slikovitih in raznolikih parkov na svetu. Samo v nekaj korakih se lahko sprehodite iz samega strogega centra mesta in se že znajdete v gozdu.

Park je pravo zbirališče meščanov, predvsem družin in rekreativcev, ki iščejo kraj za popolno sprostitev in umik iz mestnega vrveža. Tivoli pa je več kot samo mestni park. Ponuja ogromno možnosti za sprehode, do vrha Tivolija, Rožnika, je nešteto poti, ki se razlikujejo tako po težavnosti kot panoramski raznovrstnosti.

Jeseni dobi park novo preobleko, gozdne poti pa pravo odkrivanje narave, predvsem iskanje na najbolj dragocenega jesenskega zaklada: kostanja.

Ko se vam razgled odpre do Dolomitov

Raziščite jesen iz višine in se povzpnite na kraški Slavnik, od koder se vam bo odprl razgled daleč nad slovenskim Krasom in vse tja do Tržaškega zaliva, v lepem vremenu pa boste lahko občudovali veličastne Dolomite, del Krajinskih in Julijskih Alp in seveda najvišji slovenski vrh.

Izhodišče izleta, ki je primeren tudi za najmanj pripravljene pohodnike, je vasica Podgorje, iz katere boste po položni poti v dobri uri in pol na vrhu, kjer se boste lahko okrepčali v Tumovi koči.

Rogla jeseni

Za raziskovanje enega najvišjih vrhov na Pohorju si vzemite kar ves konec tedna. V tem neokrnjenem kotičku boste našli veliko možnosti tako za rekreacijo kot za čisto sprostitev. Iz turističnega naselja imate ogromno možnosti za raziskovanje tamkajšnjih naravnih in kulturnih znamenitosti. Najmlajši bodo uživali v raziskovanju bližnjih turističnih kmetij, kjer bodo lahko od blizu spoznali življenje na kmetiji, pravo doživetje pa je tudi odkrivanje okolice s kolesom.

Oglejte si tudi: muzejsko zbirko o Pohorskem bataljonu na Osankarici, Lovrenška jezera in farmo jelenov Arbajter.

Po poteh Kamniške Bistrice

Čeprav reka Kamniška Bistrica izvira na treh koncih, je najbolj poznan njen glavni izvir v bližini Doma v Kamniški Bistrici, ki je lahko odlična izhodiščna točka za številne izlete.

Eno lepših panoram boste doživeli na sprehodu od doma prodi Soteski Veliki in Mali Predaselj. Na kratkem sprehodu boste lahko hodili ob strugi reke s kristalno vodo. V bližini priporočamo ogled slapa Ogrlice v dolini Kamniške Bele, če vam bo ostalo dovolj časa, pa obvezno tudi izlet na Veliko planino.

Na poti domov se ustavite še v Kamniku, sprehodite se skozi simpatično staro mestno jedro in si privoščite kavico na ulici, kjer boste od blizu lahko spoznali bolj umirjen mestni utrip in občudovali zrcaljenje zahajajočega sonca v odsevih mestnih oken.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin