Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 7. 2015,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 6. 7. 2015, 13.24

8 let

Kje se v Sloveniji lahko brezskrbno kopate tudi s psom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pasja vročina kliče po osvežujočih rešitvah. Preverili smo, kje se lahko v Sloveniji hladite tudi v družbi štirinožnega prijatelja.

Na Obali imamo samo eno pravo pasje kopališče

Na slovenski obali je psom vstop na urejena kopališča prepovedan, smo pa našli nekaj zanimivih plaž, kjer se bo tudi vaš pes lahko mirno sprehajal in ohladil.

Rt v Seči: mirna plaža ponuja bistro morje in manj hrupa kot v večjih kopališčih. Do rta lahko pridete iz treh smeri: iz sečoveljske mimo solin proti vrtu kaktusov, skozi kamp v Luciji ali pa iz Formavive.

Plaža v avtokampu v Strunjanu: po hitrem osvežujočem skoku v morju boste lahko s psom šli tudi na sprehod do Fiese ali do divje strunjanske plaže, kjer bo kuža lahko spet skočil v vodo, saj ga na divjih plažah ob obali nihče ne bo preganjal.

Izola: v Izoli se boste lahko v morju brez skrbi osvežili na plaži Delamaris, ki je pravzaprav edina urejena pasja plaža ob slovenski obali.

Ankaran: v Ankaranu bodo z veseljem sprejeli kužke že v kampu, če pa si boste zaželeli malo več miru, pa se lahko z avtomobilom zapeljete do Debelega rtiča, kjer parkirate ob zdravilišču in se sprehodite mimo trt proti obali v smeri italijanske meje. Spodaj vas čaka pravi morski raj.

V Piranu se lahko psi lahko kopajo povsod, kjer ni izrecno prepovedano, ne smejo pa v bazene.

Kako pa kopanje v naravnih kopališčih?

V Blejskem jezeru psom kopanje ni prepovedano, razen na kopališčih, zato mu skok v vodo lahko privoščite zunaj plaže. Drugače je v Bohinjskem jezeru, kjer je kopanje psov povsod prepovedano, kar jasno označujejo tudi table.

Brez skrbi pa lahko poletno osvežitev svojemu štirinožcu dovolite v Iškem vintgarju, v Soči ali v Podpeškem jezeru. Poiščite si kotiček, kjer ni tako obljudeno, da ne bi motili preostalih obiskovalcev. Pri nas tako na splošno velja pravilo, da je na urejenih kopališčih psom vstop običajno prepovedan.

Ne spreglejte