Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 11. 2014,
14.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 11. 2014, 14.25

8 let

"Z leti se je spremenila samo dolžina mojega krila"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanja urednica francoske izdaje Vogue in nekdanja manekenka Carine Roitfeld je dama, ki zna odlično kombinirati drznost in eleganco.

Zaščitni znaki 60-letne Carine Roitfeld so razmeščeni lasje, zadimljene oči in črno-bele modne kombinacije. Nekdanja urednica modne biblije in trenutno globalna direktorica revije Harper's Bazaar nas ves čas opozarja, da imajo Francozinje modo v krvi. Modna ikona namreč kljub odhodu iz najbolj poznane modne revije zadržuje avtoriteto in položaj ene od najbolj urejenih žensk v modni industriji.

Mario Testino spremenil njen stil oblačenja Ko se je Carine začela ukvarjati z manekenstvom, jo je pri 18 letih na ulicah Pariza opazil britanski fotograf. Tako se je začela njena kariera novinarke in stilistke za francosko izdajo Elle. Pozneje se je spoznala s slavnim fotografom Mariom Testinom, ki je spremenil njen način oblačenja in pogled na modo. V intervjuju za revijo 032c je povedala: "Ko sem 15 let delala za Elle, nisem bila najboljša stilistka, a ko sem spoznala Maria Testina, se je nekaj spremenilo. Prava oseba v pravem času." Carine in Mario sta začela sodelovati kot tim, odlična sta bila v fotografiranju za ameriški in francoski Vogue, pa tudi v promociji same revije.

Vedno med najbolje oblečenimi ženskami "Moji stajlingi so vedno samo črni, beli in v zemeljskih tonih. S črnimi oblačili ne morete zgrešiti. Ljubim brezčasne obleke, poleg tega črna ni zapletena. Lahko jo hitro kombiniramo z drugimi črnimi deli, a vsak tak stajling zahteva neki dodatek, ki vse to razbije." Njeno eleganco je opazila revija Tatler in jo januarja 2010 postavila na lestvico deset najbolje oblečenih žensk. Tri leta pozneje jo je med 50 najbolje oblečenih postavil časnik The Guardian.

"Nikoli ne delite svoje omare s hčerko" Njen prepoznavni znak je njena pričeska, ki je vedno videti malce neurejena, nikoli ni popolna, a " vsak las je na pravem mestu", je razložila svoj način urejanja las.

Modne urednice imajo vedno svoj prepoznavni slog oblačenja, takšen, ki malce štrli iz povprečja. Če za Anno Dello Russo, urednico japonske izdaje Vogue, trdijo, da se oblači neprimerno svojim letom, Carine meni, da mora vsak ženska vedeti, koliko je stara. "Nikoli ne delite svoje omare s hčerko. Za žensko mojih let mora biti obleka malce daljša, pa tudi rokavi. Seveda moramo imeti seksapil, ampak na svoj in primeren način," dodaja.

Čeprav je vedno pod pritiski medijev kot tudi prijateljev, ki poskušajo spremeniti njen slog oblačenja, zelo dobro ve, kaj ji je všeč in kaj ne.

Doslednost slogu "Resnično pa ne maram uniformiranega videza. Preprosto ne prenesem misli, da nosim samo enega modnega oblikovalca in da sem oblečena od glave do pet v samo eno ime," dodaja 60-letna modna diva ter dodaja, da se enako oblači zadnjih 20 let, "le dolžina mojega krila se je spremenila. Doslednost slogu kaže na človekovo samozavest, ta pa istočasno varčuje s časom pri izbiri oblačil".

Carine se lahko kot ena redkih urednic pohvali z dokumentarnim filmom o svojem delu. Lani je namreč luč sveta ugledal dokumentarni film Mademoiselle C. V filmu je mogoče videti številne znane obraze iz modne industrije in njene prijatelje, modnega oblikovalca Toma Forda, Donatello Versace, kreativnega direktorja modne hiše Givenchy Riccarda Tiscija in seveda legendo med oblikovalci Karla Lagerfelda.

Ne spreglejte