Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 2. 2008,
10.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 15. 2. 2008, 10.20

8 let

Vonji in barve po feng shui-ju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Filozofija feng-shui vam svetuje, kako urediti stanovanje tako, da se boste v njem dobro počutili, lahko pa vam pomaga izbrati tudi primeren vonj zase.

Feng shui temelji na petih elementih: zemlji, vodi, lesu, ognju in kovini, od katerih ima vsak svojo pripadajočo barvo. Pomemben je barvni odtenek predmeta, pa tudi njegova oblika in položaj. Tako lahko na primer oblika in barva stekleničke za parfum poleg njegovega vonja bistveno vpliva na vaše razpoloženje. Poglejmo, katera barva je najprimernejša za vas, ko gre za vonje.

Zlata

Zlata je žlahtna zemeljska barva. Če je vaš parfum zlate barve, boste lažje ponovno vzpostavili nadzor, ko vam stvari uhajajo iz rok. Tako se boste lažje osredotočili na tisto, kar je trenutno pomembno, se »prizemljili« in lotili stvari po vrsti.

Modra

Nasprotno od pričakovanega je modra po feng-shuiju zemeljska in ne vodna barva. Povezana je z napredovanjem v življenju, zato ne oklevajte in si nadenite parfum modre barve, ko greste na razgovor za službo, ko se pogajate za plačo ali ko se odločate za prehod na drugo delovno mesto.

Črna Črna je barva elementa vode in vam ponuja jasnost misli in dejanj. Za takšno barvo se odločite takrat, ko morate sprejeti pomembne odločitve v življenju, na primer o selitvi, novi službi, o tem, v katero šolo naj se vpiše vaš otrok ali o tem, kam vas pelje vaš trenutni partnerski odnos. Stekleničke parfumov v črnih odtenkih s sabo prinašajo tudi odtenek skrivnostnosti in misterioznosti, zato tak parfum uporabite tudi, kadar bi radi zadržali kakšno skrivnost zase.

Zelena

Zelena je barva gozda in sodi v element lesa. Z zelenim vonjem se nadišavite, ko potrebujete novo energijo, ko začenjate svežo zvezo ali odhajate v novo službo. Primerna je tudi takrat, ko ste slabe volje, saj vas bo napolnila z novo mero energije.

Rdeča To je barva ognja in lahko jo povezujemo z oblastjo in vladanjem. Po parfumu, ki je v rdeči steklenički, sezite takrat, ko se želite počutiti močni, ko vas čaka pomemben sestanek ali ko morate komu sporočiti slabo novico. Učinkujejo tudi parfumi, ki so svetlo rdeče barve pa do vseh odtenkov rubinasto rdeče.

Rožnata

Rožnata barva sodi v element zemlje, povezujemo pa jo z novimi začetki. Zato parfum takšne barve uporabite takrat, ko začenjate novo zvezo, novo službo ali novo obdobje, pa tudi, ko želite v obstoječe odnose vnesti nov, svež veter.

Bela Bela je barva kovine in spodbuja vašo domišljijo ter vas naredi bolj kreativne. Spodbuja vaše komunikacijske sposobnosti in vam pomaga pri lažjem izražanju ter boljših komunikacijskih sposobnostih. Parfum, ki je v beli steklenički ali je brezbarven, si nadenite takrat, ko potrebujete nove ideje v službi, pri preurejanju stanovanja ali iskanju novih načinov preživljanja prostega časa.

Ne spreglejte