Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 12. 2014,
11.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 5. 12. 2014, 11.37

8 let

Trije triki, s katerimi boste ukrotili naelektrene lase

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ogrevani prostori, suh zrak in nenaravni materiali ... Vse to povzroči, da se nam lasje v hladnih mesecih tako radi naelektrijo. A to lahko tudi preprečimo.

Za statično naelektrenost las je krivih več dejavnikov. Po poletni vročini ter kopanju v morski in klorirani vodi so naši lasje izsušeni in poškodovani, zato je prvi korak, da si jeseni privoščimo obisk frizerja, ki bo porezal poškodovane konice in tako osvežil strukturo naših las.

S hladnimi poznojesenskimi dnevi, ko začnemo ogrevati notranje prostore, so lasje podvrženi hitrim spremembam temperature. To lase izsuši, k čemur pa dodatno pripomorejo tudi nestanovitno vreme, vse pogostejša uporaba sušilnika za lase (kje so vroči poletni večeri, ko so se nam lasje na zraku posušili v hipu?) ter pletenine, šali in kape, ki jih nosimo.

1. Globinska nega las in maske, ki obtežijo lase Suhi lasje so lažji, pogosto tudi tanki, zato je nujno, da jih pozimi negujemo z globinskimi maskami. Te bodo lase obogatile in tudi obtežile. Če ste se poleti odrekli balzamu za lase, naj zdaj ta spet postane obvezen del po šamponiranju.

2. Lase sušite pri zmerni temperaturi Pri sušenju las ne prižgite najvišje temperature zraka, ampak si raje vzemite nekaj minut dlje in lase posušite s srednje ogretim zrakom. Vročina namreč lase dodatno izsuši. Pred sušenjem lase zaščitite z oljem za lase, že urejeno pričesko pa popršite s pršilom za lesk in utrjevalcem, ki bo lase obdržal ob lasišču.

Izogibajte se tudi pogosti uporabi likalnika in kodralnika za lase. Pa še trik v zadnjem hipu: če s seboj v torbici v hladnih mesecih nosite balzam za ustnice ali kremo za roke, lahko naelektrene lase umirite kar z njima. Malce balzama ali kreme razmažite med dlanmi in se pogladite po laseh.

3. Uporabljajte lesen glavnik in krtače z naravnimi ščetinami V trgovinah je na voljo cel kup različnih pripomočkov za česanje. Kupite morda malce dražje lesene kose: glavnik in krtačo z naravnimi ščetinami.

Umetni materiali so namreč tisti, ki razdražijo lase in ustvarijo statično elektriko.

Ne spreglejte