Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 4. 2015,
20.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Katarina Čas

Ponedeljek, 20. 4. 2015, 20.59

8 let

Tista Katarina, ki jo ponosno gledamo v hollywoodskih filmih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Naša tokratna modna ikona je slovenska igralka, ki tudi na družabnih dogodkih v Los Angelesu ostaja zvesta domačim modnim oblikovalcem.

Katarina Čas je tista Slovenka, ki si je v zadnjih nekaj letih po uspešni televizijski karieri na rodni grudi utrla pot v Hollywood. Z majhnimi, a opaznimi vlogami se je postavila ob bok igralskim zvezdniškim imenom: Brendanu Gleesonu in Donu Cheadlu v Policistu, Leonardu di Capriu v Volku z Wall Streeta in nazadnje Alu Pacinu v filmu Danny Collins.

Od oglasa za Cockto do Scorsesejevega filma Osemintridesetletnica, rojena v Slovenj Gradcu, je pred kamero prvič stopila kot 12-letna deklica. Nastopila je v oglasu za pijačo naše in vaše mladosti. Dve leti zatem, pisalo se je leto 1988, je sledila njena prva filmska vloga v mladinskem filmu Peklenski načrt.

Po nekajletnem odmoru se je pred kamerami znašla znova – kot voditeljica glasbene oddaje Atlantis, ki jo je vodila z Oriano Girotto. Sledile so vloge v prenekaterih TV-nadaljevankah doma, na Hrvaškem in na Otoku. Od tod pa je bil do Hollywooda le še korak.

Lepotica z dolgimi, svetlimi lasmi in modrimi očmi velja za eno od najlepših Slovenk. Prepričala je tudi znano kozmetično hišo in se nekaj mesecev smehljala z naslovnic v oglasu za njihove izdelke.

V prostem času se igralka najraje sprehaja s svojim zlatim prinašalcem Yodo. A sprehodom se bo morala za nekaj časa žal odpovedati – pred dnevi si je namreč med snemanjem novega filma v Srbiji zlomila nogo.

Rokerska duša: čipke in usnjena jakna Lahko bi rekli, da je Katarina je po duši rokerica – vodi tudi glasbeno oddajo Aritmija na nacionalki – kar rada pokaže tudi z osebnim modnim slogom. Neredko jo lahko na domačih družabnih dogodkih vidimo v usnjeni jakni in sproščenih kosih.

Usnjeni jakni se ni odrekla niti na premieri Volka z Wall Streeta. Nadela si jo je čez elegantno čipkasto obleko Alana Hranitelja. Takrat je stilistka Barbara Plavec Brodnjak njeno odločitev pohvalila, češ da v tej izvedbi usnjena jakna in gležnjarji dobijo oznako večerne toalete. "Osebno me očarajo detajli, dolgi rokavi z lepo borduro, usnje in čipka," je dejala.

Čez lužo promovira slovensko modo Bolj živahno, mladostno oblekico pa je Katarina izbrala za nedavno premiero filma Danny Collins. Čeprav tista ni nosila slovenskega podpisa, ampak jo je ustvaril oblikovalec Elie Abou Mrad, Slovenka v Hollywoodu še naprej promovira tudi slovensko modno oblikovanje. Na enem od dogodkov je tako nosila zeleno tuniko s podpisom Draž.

Ne spreglejte