Spolnega nadlegovanja obtožena še priznana modna fotografa

Škandal spolnih nadlegovanj v šovbiznisu se je razširil v modni svet. Po tem, ko je New York Times javno razkril, da je hollywoodski vplivnež Harvey Weinstein leta nadlegoval igralke, so zdaj razkrinkali še dva priznana modna fotografa: Maria Testina in Brucea Weberja.

Da je spolnega nadlegovanja obtoženo eno največjih imen v modni industriji, Mario Testino, je velik šok.
Da je spolnega nadlegovanja obtoženo eno največjih imen v modni industriji, Mario Testino, je velik šok. Foto: Getty Images

V novem poročilu, ki ga razkriva The New York Times, kar 15 zdajšnjih in nekdanjih manekenov skupaj s 13 asistenti trdi, da sta jih Mario Testino in Bruce Weber spolno nadlegovala. Gre za dva izjemno vplivna fotografa v svetu mode, ki redno delata z eno največjih založniških hiš, Condé Nast.

Tiskovni predstavniki obeh so že zanikali obtožbe, medtem ko je Testinov predstavnik dodal, da dvomi o kredibilnosti obtožb, Weber pa, da je popolnoma šokiran in da obtožbe absolutno zanika.

Mario je eden najbolj priznanih fotografov, ki ga cenijo tudi zvezdnice. Na fotografiji z igralkama Olivio Wilde in Naomi Watts. Mario je eden najbolj priznanih fotografov, ki ga cenijo tudi zvezdnice. Na fotografiji z igralkama Olivio Wilde in Naomi Watts. Foto: Getty Images

Bruce Weber s kreativno direktorico ameriškega Voguea Grace Coddington. Bruce Weber s kreativno direktorico ameriškega Voguea Grace Coddington. Foto: Getty Images

Ameriška založniška hiša Condé Nast, pod okriljem katere izhajajo znane modne revije, kot so Vogue, Glamour, GQ in Vanity Fair, je že oznanila, da bo do nadaljnjega prekinila sodelovanje z obema fotografoma in izdala nov kodeks, ki bo ščitil manekene pred spolnim nadlegovanjem.

Oba sicer redno najemajo tudi svetovno znane luksuzne znamke, med njimi Burberry in Michael Kors. Z njihove strani se glede obtožb ni oglasil še nihče.

Anna Wintour se je že odzvala na obtožbe. Anna Wintour se je že odzvala na obtožbe. Foto: Getty Images

Anna Wintour, glavna in odgovorna urednica ameriške izdaje revije Vogue, pa je že komentirala obtožbe in sporočila, da so pri hiši sprejeli nov kodeks. Ob tem je dejala, da so zgodbe manekenov o zlorabi "srce parajoče".

"Oba sta moja prijatelja, ki sta poskrbela za neverjeten doprinos Vogueu in drugim revijam pod okriljem naše hiše. Močno verjamem v odpuščanje in kesanje, a takšne obtožbe moramo jemati zelo resno, zato smo se pri Condé Nastu odločili, da delovno razmerje z obema za nekaj časa odložimo."

Sorodne vsebine

Komentarji

5
  • začuden / 13.01.2018. ob 21:11

    Kmalu ne boš več pravi moški, če te ne toži enih deset babur, da si se jih dotikal. Taki časi so, ko so ženske pobezljale s sodnicami vred. Pod taktirko feminističnih aktivistk seveda, ki režirajo igro za odrom.

  • Altaj / 15.01.2018. ob 12:14

    Pobezlane samovšečne "kao" feministke. kje ste bile do zdaj, komu ste ga cuzale?

  • Matjaz / 17.01.2018. ob 17:09

    še nobena znanka iz vrtca me ni tožila zaradi ščipanja. vedo za moj strašni minus na računu, haha

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano