SiolNET. Trendi Moda
3,89

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Puhovka, ki bo prestala prihajajoči polarni mraz in preživela tudi vas #video #foto

3,89

termometer

puhovka Vollebak
Foto: Cover Images

Nizozemska znamka je izdelala najmočnejšo puhovko na svetu, ki je kar 15-krat močnejša od jekla, vzdrži ekstremne zimske razmere, oblikovana pa je z namenom, da bo preživela svojega lastnika, pravijo.

sneg Novice Prihaja polarni mraz, sneg bo padal vse do nižin #video

Znamka Vollebak je izdelala posebno puhovko, imenovano kar Neuničljiva puhovka in narejeno iz vlaken Dyneema, "najmočnejših vlaken na svetu", ki jih uporabljajo tudi pri izdelavi neprebojnih jopičev, čelad, antibalističnih vozil, kontejnerskih ladij in vrvi.

A kljub takšnemu oblikovanju puhovka ne bo zadržala nabojev ali preživela razmer znotraj vulkana. "To je puhovka, ki je narejena, da prenese najhujše in najbolj mrzle razmere na Zemlji, ne bo pa prenesla ekstremne vročine, zato vanjo ne usmerjajte metalca ognja," pravijo pri Vollebaku.

puhovka Vollebak Foto: Cover Images

puhovka Vollebak Foto: Cover Images

Ko se temperature spustijo, preide v "Hulkov način"

Puhovka je oblikovana tako, da jo nižje temperature samo še krepijo - nižje ko so, bolj je ojačano njeno delovanje. Pri znamki temu pravijo kar "Hulkov način" delovanja.

Dokazano vzdrži ekstremne zimske razmere, saj pri minus 50 stopinjah Celzija pridobi dodatnih od pet do deset odstotkov trdnosti, kar je sicer v nasprotju s prepričanjem, da bi morale biti puhovke lahke. Soustanovitelj znamke Steve Tidal ob tem zagotavlja, da se prav lahkotne puhovke najhitreje uničijo.

"Večina puhovk je narejenih tako, da so čim lažje, zunanjost pa je običajno narejena iz ekstremno lahkega poliestra in najlona. Ker se na ta način varčuje pri teži, se puhovka hitreje strga in natrga, puh pa hitreje uhaja ven in tako začne puhovka uničevati samo sebe."

Testno rezanje puhovke Vollebak:

Namesto račjega perja reciklirane plastenke

Puhovko dela posebno tudi to, da je njena notranjost narejena iz recikliranih plastenk, preoblikovanih v izolacijska sintetična vlakna, namesto iz račjega perja, saj je to po njihovem mnenju pridobljeno nehumano.

Neuničljiva puhovka je narejena z namenom, da preživi svojega lastnika in da bo v dobrem stanju prehajala iz generacije v generacijo, pravijo pri znamki. Ceno 895 evrov pa bo verjetno plačal le prvi lastnik.

1 / 11
2 / 11
3 / 11
4 / 11
5 / 11
6 / 11
7 / 11
8 / 11
9 / 11
10 / 11
11 / 11

Preverite še:

puhovka Trendi Prihaja čas puhovk. Takole v njih ne boste videti dolgočasno. #foto Trendi Kako skrbeti za najtoplejši zimski kos, puhovko

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Koleraba / 02.12.2019. ob 14:12 0 0

  Se zadovoljim s proizvajalcem Simond ki jakno MAKALU II do -29 ponuja za 140€, kar je v primerjavi z 895€ za tole jakno pravi schnäppchen.

  0 0
 • kurili / 02.12.2019. ob 11:48 0 0

  Po ogrevanju pride mraz in to se bo zgodilo slej ko prej, tile so dalnovidni in tudi cena je primerna za tiste ki jih rado zebe

  0 0
 • dr.justice / 02.12.2019. ob 11:34 0 0

  Neumnost brez meja. Vsi govorijo o globalnem segrevanju, a oni prodajajo bundo za polarni mraz, ki je polnjena iz zavrženih plastenk in stane skoraj 1000 € .

  0 0
delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin