Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 10. 2014,
12.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 9. 10. 2014, 12.27

8 let

Modna razstava, katere del lahko postane vsak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nova kreativna skupina oblikovalcev pH15 s kolekcijo MLMG in razstavo raziskuje eno izmed ključnih relacij v sodobni modi ter hkrati vabi k interakciji z razstavljenimi oblačilnimi kosi.

Skupina oblikovalcev pH15 se javnosti predstavlja s kolekcijo 15 oblačilnih kosov, zasnovanih na osnovni obliki majice, ki se skozi deformacijo, rotacijo, zrcaljenje in rotacijo oblikuje v novo materijo, ki sama po sebi daje odličen premislek o razmerju med materiali.

Vseh 15 kosov kolekcije namreč močno zaznamuje razmerje med volno in poliestrom, ki simbolizira relacijo med lokalnim in globalnim, to pa kreativna skupina pH15 raziskuje kot eno izmed ključnih relacij v sodobni modi.

Oblačilni kosi, ki si želijo vašega dotika Včeraj so tako v ljubljanskem KUD France Prešeren odprli razstavo omenjenih oblačilnih kosov, ki obiskovalcu dovoli in celo spodbuja interakcijo s formami in materiali, saj prav vsakega obiskovalca vabijo, da postane aktivni soustvarjalec razstave s tem, da preizkusi razstavljene oblačilne kose, se vanje obleče in jih fotografira.

Posamezne fotografije nato natisnejo in jih vključijo v galerijo fotografij, ki nastaja v okviru razstave in je eden izmed njenih sestavnih delov. Raziskovanje modnega sistema Namen kolekcije in celotnega projekta je tudi raziskovanje tako domačega kot svetovnega modnega sistema in nesistema ter ozaveščanje javnosti in podajanje osebne izkušnje z materiali, ki jo lahko na podobnih razstavah le redko doživimo, saj te običajno ne spodbujajo popolne interakcije z razstavljenimi oblačilnimi kosi.

Za prvi projekt dobili častno pohvalo BIO 50 Nova kreativna skupina v slovenskem prostoru pH15 združuje osem modnih oblikovalcev: Lucijo Jankovec, Niko Batista, Katjo Grčman, Marušo Kranjc, Karmen Sedeljšak, Vasjo Lasiča, Ano Jazbec in Eleno Fajt, ki so se v tej obliki javnosti prvič predstavili v okviru 24. bienala oblikovanja BIO 50 s prej omenjeno kolekcijo MLMG. Ta je nastala kot sestavni del projekta Sistem mode, za kar so si prislužili tudi častno pohvalo strokovne žirije.

Ne spreglejte