Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Ponedeljek,
22. 4. 2013,
13.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 22. 4. 2013, 13.53

7 let, 12 mesecev

Mala šola ličenja: katera barva senčila je prava za vaše oči?

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tokrat vam razkrivamo nekaj preprostih trikov, ki bodo polepšali vaš pogled.

Nakup lepega in modnega senčila je samo prvi korak do brezhibnega videza. Naučiti se morate še, kako ga pravilno nanesti in pri tem upoštevati tudi nekaj zakonitosti barvnega kombiniranja.

Lahko modre oči obdamo z modrim senčilom? Sodobno ličenje ne narekuje strogih pravil igre, vendar vizažistka za Revlon Helena Murn vendarle poudarja nekaj splošnih vodil, ki jih je dobro upoštevati.

Modre oči Primerni so bolj rožnati odtenki, tudi vijolični. Nikakor pa jih ne kombinirajte z modro barvo. Modra barva je prepovedana, vse preostalo je dopustno.

Rjave oči Rjava barva oči je nevtralna in se poda k vsem barvnim odtenkom senčil.

Zelene oči Zelenim se najbolj podajo rjava, bakrena in rdečkasta barva senčila.

Kaj pa kombinacija z oblačili? Kombinacija senčil z barvo oblačil že dolgo ni več lepotna zapoved. Helena Murn rada poudarja, da se je treba prilagajati samo barvi očem, iskanje monotonih kombinacij z barvo majice ali krila je že dolgo "out". Ženske bi morale postati drznejše in si tudi pri ličenju privoščiti malo več svobodne kreativnosti.

Da ne bi bilo videti kot podplutba Ženske pogosto ne vedo, kako bi senčilo pravilno nanesle na svoje veke, zato lahko postane igranje z močnimi in temnimi barvami zelo nevarno. Zlato pravilo pravilnega ličenja je postopno dodajanje barv. Vzemite si čas in eksperimentirajte, pri tem pa upoštevajte še nekaj preprostih navodil:

- Temna senčila vedno nanašamo na zunanjo stran vek, svetlejša na notranjo – tako je pogled bolj odprt. Ta tehnika je nujna za ženske, ki imajo oči bolj skupaj.

- Temno senčilo sicer lahko nanesemo tudi na notranjo stran vek, ampak se moramo zavedati, da bomo s tem pogled zaprli, zato je ta tehnika bolj priporočljiva pri ženskah, ki imajo oči nekoliko bolj narazen.

- Barve nikoli ne nanašamo po vseh vekah čisto do obrvi, sicer boste res videti, kot da vas je nekdo udaril na oko. Zato med obarvanimi vekami in obrvmi pustite malo prostora.

- Pazite, da ne boste ustvarili preveč grobih barvnih linij, s čopičem in s prsti lahko poskrbite, da bodo prehodi med barvami mehkejši.

- Na spodnjo veko lahko nanesete tanko črto senčila, vendar pazite, da se vam ne bo potreslo na predel podočnjakov. Če boste senčilo po nesreči razmazali, lahko to popravite z osvetljevalcem, a vedno na koncu.

Ne spreglejte