Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Ponedeljek,
15. 4. 2013,
15.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 4. 2013, 15.20

6 let, 7 mesecev

Mala šola ličenja: Hitro do brezhibnega videza

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vam ličenje povzroča težave? Predstavljamo vam nekaj preprostih trikov, ki vam bodo olajšali vsakodnevno urejanje pred ogledalom.

Pri vsakodnevnem ličenju ženske pogosto grešijo in so, namesto da bi svoj obraz polepšale ter z nekaj preprostimi potezami na njem poudarile najlepše, videti slabše ali celo smešno.

Nekaj osnovnih pravil: - Izberite pravi puder. V naši prvi šoli ličenja smo vas naučili, kako pravilno nanesti podlago. Zapomnite si: to je osnova za vsak dober mejkap! - Ne kombiniramo več barve ličil in barve oblačil, temveč to uskladimo z barvo oči in predvsem našim značajem. - Dnevni mejkap zahteva nekaj zmernosti, vendar je vse odvisno od tega, kako se v njem počutite. Če niste navajeni na veliko ličil, potem ne pretiravajte, saj boste delovali preveč negotovo in nenaravno. - Eksperimentirajte: ličenje zahteva veliko prakse, zato si vzemite nekaj časa za vadbo pred ogledalom. Preizkušajte različne barve senčil in šmink. Dovolite si, da vas zanese domišljija.

Kako do popolnega videza: Najprej nanesemo podlago, torej tekoči puder, korektor in puder v kamnu. Na oči lahko nanesemo nekaj senčil. Helena Murn, vizažistka za Revlon, je pri tokratnem modelu, Sabini Remar, uporabila bolj naravne barve senčil.

Veke namažemo z različnimi odtenki rjave in kremaste barve tako, da notranjo stran osvetlimo, na zunanjo stran veke pa nanesemo temnejši odtenek rjave.

Oči poudarimo s tanko črto, nanesemo maskaro, popravimo obrvi in lička nežno obarvamo z rdečilom.

Tudi izbira šminke je stvar značaja. Če mislite, da vam bi bilo neugodno s temnejšimi oziroma bolj živimi odtenki, potem se odločite za bolj naravne barve. Helena Murn pri tem opozarja, da so ženske pri izbiri barve šminke praviloma preveč plahe in so ustnice večkrat premalo poudarjene. Zato vseeno poskusite s kakšnim močnejšim odtenkom, čisto mogoče je, da boste navdušeni! Dokler ne boste poskusili, ne boste vedeli!

Ne spreglejte