Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 6. 2012,
13.55

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Lara Bohinc

Petek, 15. 6. 2012, 13.55

5 let, 3 mesece

Lara Bohinc med prejemniki redu britanskega imperija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes bo v Veliki Britaniji objavljen seznam ljudi, ki bodo za svoje zasluge prejeli red britanskega imperija. Med prejemniki sta tudi dve Slovenki, modna oblikovalka Lara Bohinc in lady Miloška Nott.

Tako Lara Bohinc kot lady Miloška Nott bosta red britanskega imperija prejeli zaradi svojih izjemnih dosežkov na svojih področjih. Lara Bohinc tako v Angliji živi že kar nekaj časa, tja se je odpravila po študiju industrijskega in grafičnega oblikovanja na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost svoje izobraževanje. S pomočjo štipendije britanskega zunanjega ministrstva in slovenskega ministrstva za kulturo je študij nadaljevala na Royal College of Arts v Londonu.

Že leto po koncu magistrskega študija je prejela nagrado New Generation Design in debitirala na Londonskem tednu mode. Leta 2000 je ustanovila svojo blagovno znamko Lara Bohinc 107 in od takrat pa do danes je postala ena najbolj inovativnih in drznih oblikovalk nakita, obutve in izdelkov za gospodinjstvo v Veliki Britaniji. Njene izdelke nosijo znane osebnosti, med njimi tudi Madonna, Michelle Obama, Roisin Murphy in Kate Moss. Svoje talente pa uporablja tudi za dobrodelne dejavnosti, saj je tako na primer sodelovala tudi v kampanji Push the Envelope Nacionalnega sklada za pismenost. Za prispevek k britanski modni industriji bo Lara Bohinc prejela red MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire).

Druga nagrajenka je lady Miloška Nott

Miloška Nott, ki se je sicer rodila v Mariboru in prišla v Anglijo v petdesetih letih prejšnjega stoletja, je dobrodelno organizacijo Sklad za begunce v Sloveniji ustanovila leta 1993, ko se je morala Slovenija soočati s številnimi begunci iz Bosne, ki so se vanjo zatekli pred vojno. Za svoje humanitarno delo bo lady Nott prejela red OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire).

Ne spreglejte