Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 5. 2015,
19.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 31. 5. 2015, 19.18

8 let

Kako se izogniti pudru, s katerim bo vaš obraz druge barve kot vrat?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav puder uporabljamo, da bi prikrili nepravilnosti na koži, se lahko hitro zgodi, da z napačno uporabo ustvarimo še kakšno več. Kako se temu izogniti?

Lepoto pogosto povezujemo z lepo kožo, puder pa je eden tistih kozmetičnih pripomočkov, kjer ni povsem vseeno, kakšnega imate. Dražji imajo kvalitetnejše pigmente in čistejše sestavine od poceni blagovnih znamk, hkrati pa so tudi bolj obstojni. Vizažistka in maskerka Petra Fröhlich svetuje, da se v lov za idealnim pudrom podate v specializirano drogerijo s kozmetiko, kjer je izbira velika, na voljo pa vam bo tudi kakšna svetovalka, ki vam bo pokazala najboljše približke vaši koži podobnega odtenka. Najbolje delujejo pudri z rumenkastim podtonom "V moji praksi se je izkazalo, da pri večini ljudi najbolje delujejo pudri, ki imajo rumenkast podton, ne glede na to, kakšen je njihov osnovni ton kože. V primeru zelo svetle polti, ko potrebujete res svetel odtenek pudra, mora obstajati tudi odtenek ivory z rumenim podtonom. Pri dražjih znamkah je na splošno večja možnost izbire svetlejših odtenkov, ki so videti tudi bolj naravno," pravi vizažistka.

Pred nakupom preverite, kako je puder videti na dnevni svetlobi Vizažistka svetuje, da greste v drogerijo brez pudra na koži in s svojim ogledalcem. Puder iz vzorčka si nanesite na čeljustno kost in po licu, nato pa se sprehodite iz drogerije, na naravno svetlobo. V žepnem zrcalu preverite, ali je še vedno tako neopazen kot pod lučmi v trgovini in ali se še vedno ujema tudi z barvo kože na vratu. Če ne, poskusite kakšnega drugega.

Vlažilni ali kremni puder za suho kožo Če je vaša koža suha, vizažistka priporoča uporabo tekočega vlažilnega pudra, kremnega ali pudra v stiku. Ne pozabite pa tudi na vlažilno kremo, ki jo nanesite vsaj minuto pred nanosom pudra na kožo.

Ne spreglejte