Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2014,
12.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2014, 12.34

8 let

Bo John Galliano po antisemitskih izpadih oblikoval za Margielo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po tem, ko je modni oblikovalec John Galliano leta 2011 z antisemitskim izpadom za nekaj let zapečatil svojo kariero, se zdi, da se bo kmalu vrnil v velikem slogu.

Leta 2011 je odjeknila novica o tem, da je modni oblikovalec John Galliano, takrat še kreativni direktor modne znamke Dior, v eni izmed pariških kavarn z antisemitskimi izjavami napadel par. Tudi zato, ker so mu hrbet obrnila vsa podjetja, s katerimi je sodeloval, se je domnevalo, da je z njegovo kariero praktično konec. Sodeč po govoricah na tednih mode pa se zdi, da se bo Galliano vendarle vrnil v modni cirkus. Bo na modni parket stopil z Margielo? Mediji tako poročajo o govoricah, da naj bi se Galliano pripravljal na veliko vrnitev v svet modnega oblikovanja v sodelovanju z blagovno znamko Maison Martin Margiela. Ta je namreč že od leta 2009 brez kreativnega direktorja, ki bi s svojim kreativnim uvidom usmerjal oblikovanje novih kolekcij.

Znamka Maison Martin Margiela je od leta 2002 dalje v lasti italijanske modne znamke Diesel, ki si pospešeno gradi globalni vpliv tudi v svetu bolj konceptualne mode. Gallianov tiskovni predstavnik je govorice že komentiral in dejal, da se oblikovalec pogovarja z več blagovnimi znamkami in da se z znamko Maison Martin Margiela niso uradno dogovorili za sodelovanje. Leta 2013 rehabilitacija s pomočjo Oscarja de la Rente Galliano bi se v modne vode lahko vrnil že leta 2013, ko mu je pri tem želel pomagati modni oblikovalec Oscar de la Renta, a se jima ni uspelo uskladiti glede denarnega nadomestila v zameno za njegovo delo.

V kratkem obdobju sodelovanja pa si je Galliano nekoliko očedil ime, zato so se zanj že začele zanimati preostale modne znamke, med njimi tudi že omenjeni Diesel, katerega direktor Renzo Rosso je o njem dejal le: "Le kdo si ne bi želel delati z njim? Ko si očisti omadeževano ime, bom jaz prvi, ki bo vlagal v njegove kolekcije."

Ne spreglejte