Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 10. 2014,
9.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 15. 10. 2014, 9.26

8 let

Bo Assange postal novi Che Guevara konfekcije?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Organizacija WikiLeaks napoveduje linijo oblačil in pisarniškega materiala, na katerih bodo tako logotip organizacije kot tudi podoba njihovega vodje Juliana Assangea.

Organizacija, ki se zavzema za razkritje tajnih dokumentov, ki so v javnem interesu, se je povezala z indijskim podjetjem Franchise India, ki jim bo pomagal razviti linijo oblačil in drugih izdelkov. Z nakupom teh bodo podporniki organizacije lahko to podprli še finančno.

Kot je sporočil predstavnik WikiLeaksa Olafur Vignir Sigurvinsson, je zavedanje o organizaciji največje prav v Indiji, zato nameravajo z odprtjem tako fizičnih kot spletnih trgovin podpornikom ponuditi kakovostna oblačila, pa tudi modne dodatke, gospodinjske pripomočke, pisarniški material in druge predmete. Te bodo oblikovali francoski modni oblikovalci in oblikovalci iz podjetij, ki se bodo odločila za sodelovanje, poroča Washington Post.

Po Indiji bodo izdelki WikiLeaks na voljo še v vseh državah Evropske unije, pa tudi v nekaterih državah Azije in seveda Severne Amerike. Medtem ko na spletni strani Wikileaksa že lahko kupite majice in puloverje z motivi WikiLeaks, Juliana Assangea in Edwarda Snowdna, se bo nabor v prihodnje razširil tudi s pomočjo WikiLicense, skupine, ki bo urejala licenciranje blagovne znamke WikiLeaks.

S tem bodo preprečili zlorabo imena in podobe organizacije, hkrati pa bodo s prodajo zbirali sredstva, ki zaradi številnih blokad podjetij, kot je PayPal, težko pridejo do organizacije. Prodaja izdelkov bo omogočala posredno financiranje organizacije, Assange pa utegne vmes postati nova revolucionarna modna ikona, kakršna je na primer Che Guevara. Assange je sicer že več kot dve leti ujet v ekvadorski ambasadi v Londonu, kjer ima zaradi omejenega gibanja vedno večje težave z zdravjem.

Ne spreglejte