Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 11. 2013,
14.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 11. 11. 2013, 14.30

7 let, 12 mesecev

Lovili bi zločince in frizirali najboljše prijatelje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Velika tabla na hodniku osnovne šole Prestranek je s polepljenim plakati, ki so razkazovali umetniška dela otrok, namigovala na to, da so se otroci resnično pripravili na Mesec otroka.

Ne le tabla, otroci so pripravili prave predstavitve svojih oboževanih poklicev. Še prej pa so pohiteli z izdelavo svojih del, zato so bila tla polna plakatov, škarij, lepila, voščenk in ležečih otrok, ki so končevali svoje izdelke.

V sklopu projekta Meseca otroka smo obiskali šolo Prestranek, kjer so nas povabili v kar dva razreda. Navdušenje je bilo veliko, ne le zaradi objektiva naše fotografinje in kamere snemalca, ki sta ujela njihove predstavitve, temveč tudi zato, ker so lahko predstavili, kaj želijo postati, ko bodo veliki.

Naši mali sogovorniki so se o svojih želenih poklicih resnično dobro podučili; tako so nam uspeli povedati tudi, kaj je za posamezne poklice značilno. Nekateri svoje želje o poklicu črpajo iz popoldanskih aktivnosti, kot na primer poklic gasilca ali mehanika. Medtem ko bodo fantje vojaki, ki bodo pilotirali helikopterje, policisti, ki nas bodo varovali in lovili kriminalce ter lopove, in boksarji, pa bodo punce oskrbnice Zootica, kuharice, frizerke in kriminalistke. In čeprav se je med njimi našel tudi kakšen, ki še ne ve, kaj bo, ko bo velik, ima do odločitve še veliko časa. Zdaj je pomembnejše učenje.

Prijetno dopoldne smo ujeli v objektiv. Več si oglejte v spodnji galeriji.

Kaj pa si je želela postati ravnateljica OŠ Prestranek? Nataša Režek Donev nam je zaupala, da njena prva želja ni bila postati ravnateljica. "Vedno sem si želela delati z ljudmi. Prva želja je bila postati zdravnica, postala pa sem učiteljica, kar je bila tudi ena od mojih velikih želja. Glede na trenutno situacijo v državi smo želeli ugotoviti, kako otroci spremljajo to dogajanje. Še posebej mlajši. Smo pa zadovoljni s tem, kar so ustvarili, ker se je izkazalo, da še niso tako zamorjeni kot nekateri odrasli. Smo jih pa mogli spodbujati, da so se pri ustvarjanju odprli," je ravnateljica osnovne šole Prestranek razložila, zakaj so se odločili za sodelovanje v projektu Mesec otroka.

Dogajanje, ki ga je ujel naš snemalec, si oglejte v spodnjem videoprispevku.

Ne spreglejte