SiolNET. Trendi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Presenetili so nas srbski otroci!

3

termometer

Prav na zadnji dan leta nas je razveselila pošta iz Srbije. Pisali so nam otroci, ki so sicer zamudili natečaj Mesec otroka, ampak so nam želeli pokazati svojo ustvarjalno žilico.

Natečaj Mesec otroka je prešel slovenske meje in navdušil tudi otroke v Srbiji. Čeprav se je končal že v prvi polovici decembra, pa ustvarjalna moč natečaja odmeva še danes in nam posreduje pomembno sporočilo: pomembna je želja po ustvarjalnem izražanju, ne samo tekmovanje.

Otroci iz Novega Sada, Subotice in Vršaca so v okviru tamkajšnjega Društva Slovencev prispevali svoj pečat k natečaju. Nič za to, če ne morejo več tekmovati, njihovo vodilo je bilo ustvarjanje. Pokazali so nam svoje nasmejane obraze in željo po tem, da bi se predstavili Sloveniji.

"Vemo, da se je natečaj končal, ampak vam vseeno pošiljam naše nasmehe in sanje," nam je skupaj s pisanim plakatom, kjer otroci na fotografijah prikazujejo svojo vizijo prihodnosti, sporočila njihova mentorica Rut Zlobec. Otroci so izziv sprejeli z velikim navdušenjem, kar se izraža tudi na njihovem izdelku. Njihove predstave o sanjskih poklicih so podobne kot pri slovenskih otrocih – od arhitekta, pilota, vojaka, veterinarja, pevke, kozmetičarke, kuharja, zdravnika do nogometaša. Najbolj odmevna pa je gotovo njihova skupna želja, ki zaseda največ prostora na plakatu: "Ko bomo veliki, bomo odlično govorili slovensko."

Njihova umetnina je prišla ravno v pravem času, ob koncu leta, in nam tako nezavedno sporoča, da je otroška želja po izražanju brezmejna, da potrebujejo samo svoboden kotiček, kjer lahko njihova domišljija doseže neverjetne razsežnosti.

Še enkrat hvala vsem otrokom, ki ste sodelovali v natečaju in sooblikovali pisan mozaik brezmejne domišljije.

Srečno!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin