Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 7. 2012,
10.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 26. 7. 2012, 10.24

8 let

Za uspeh je ključno "urejeno podstrešje"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Glasbenica Manca Špik o svojem prvem nastopu in tremi, ki jo je takrat pestila, knjigi, ki jo postavi na realna tla, in lastnostih, ki so ključ do uspeha.

Se še spomnite svojega prvega nastopa in "feedbacka" s strani publike? Kje, kdaj in s katero skladbo ste se predstavili?

Seveda se spomnim. Moj prvi javni pevski nastop se je zgodil, ko sem imela 22 let. S skladbo Poletna noč sem tekmovala na gorenjskem festivalu Prvi glas Gorenjske. Odzivi so bili odlični, trema pa ogromna.

S katero umetniško zvrstjo bi se poleg petja želeli še aktivneje ukvarjati?

S plesom ali z risanjem. Na žalost o obeh umetnostnih zvrsteh nimam pojma, niti zanju nisem nadarjena, zato zadnjih deset let vse svoje moči usmerjam v glasbo.

Katero knjigo ali knjige prebirate v teh dneh? Katera zvrst literature vas najbolj pritegne?

Zadnja leta me najbolj pritegnejo knjige za osebnostno rast. V slabih trenutkih v roke vzamem eno svojih najljubših knjig Učbenik življenja, avtorja Martina Kojca, ki me postavi na realna tla.

Ste bolj naklonjeni obiskovanju megalomanskih kinematografov ali intimnejših gledaliških hramov? Katero predstavo ali film ste si ogledali nazadnje in kako bi jo ocenili?

Ko imam čas, se s prijatelji rada odpravim v kino. To druženje mi pomeni veliko, saj si vzamemo čas za jedačo in pogovor, potem pa si ogledamo še kakšen dober film. Nazadnje sva si s prijateljico Tanjo ogledali film Služkinje. Zelo sva uživali in imeli super ženski večer. Ker pa imam za sprostitev rada tudi akcijske filme, nestrpno pričakujem Jamesa Bonda.

Kateri glasbeni album ste si nazadnje kupili, presneli ali dobili v dar in kakšen vtis je napravil na vas?

Kupila sem zadnji izdelek žal pokojne Amy Winehouse Lioness: Hidden treasures. Vedno znova me presune njen veliki talent in občutek za interpretacijo in fraziranje.

Katerega umetnika najbolj cenite in zakaj?

Cenim velike glasbenike, ki so spremenili oziroma usmerjali zgodovinski tok glasbe, cenim umetnika, ki igra na kakšnem trgu za drobiž in cenim svojo prijateljico, ki obvladuje ustvarjanje iz gline in izredno lepo riše.

Kaj ste po številnih izkušnjah spoznali: je pri uspehu ključnega pomena talent, trdo delo, dobro mreženje, videz, sreča, morda zmes tega ali celo kaj drugega?

Po mojem mnenju je poleg talenta najpomembnejša človekova osebnost. To pomeni, da je človek deloven, vztrajen, da se rad uči od izkušenejših ljudi s področja, s katerim se ukvarja, da je realen in da stoji z nogami trdno na tleh in da nima problemov z egom, saj na dolgi rok ta vse uniči! Skratka, da ima "urejeno podstrešje".

Ne spreglejte