To so najbolj iskane knjige v Sloveniji

Pred 23. aprilom, svetovnim dnem knjige, in Nočjo knjige 2017 objavljamo seznam knjig, ki smo si jih marca največkrat izposodili.

Foto: Thinkstock

Daleč največkrat so bile v slovenskih knjižnicah marca izposojene mladinske knjige o navihani Brini Brihti pisateljice Sally Rippin. Sledita klasični deli Zločin in kazen ruskega pisatelja Dostojevskega ter Shakespearjeva drama Romeo in Julija. Nadaljevanje lestvice zaseda zlasti obvezno osnovnošolsko branje in druga mladinska literatura. Med to najdemo vsem znana slovenska dela Drejček in trije Marsovčki, Zvezdica Zaspanka, Solzice, Visoška kronika, Muca Copatarica.

Ste vedeli, da branje knjig znanstveno dokazano podaljšuje življenje? Vabljeni k branju kolumne Sama Ruglja o branju knjig. 

Največkrat izposojena so bila dela pisateljice Svetlane Makarovič, angleškega pesnika in dramatika Williama Shakespearja ter angleške pisateljice romantičnih romanov Jojo Moyes. Objavljeni podatki izhajajo iz baze Cobiss.

 

Sorodne vsebine

Komentarji

6
  • stanly / 21.04.2017. ob 11:14

    SVETLANA nima v sebi nič umetniško svetlega in pozitivnega ampak straši s svojimi temnimi demoni sebe in bralce in s svojimi sovražnimi izbruhi je antireklama za pisatelja in pesnika

  • milanček / 21.04.2017. ob 09:12

    saj so tudi, pa ne verjamem, da ga ne bi ponovno izvolili madžarskosrbskega komunista, ki je bil proti odcepitvi od balkana , ki načrtno uničuje s svojim forum21 in srbsko mafijo Slovenijo in slovenski narod, mafijskega botra ,kućana! Folk je prfuknjen!!Ne morem se drugače izraziti!

  • Ratko / 20.04.2017. ob 19:14

    Da je Svetlana Makarovič na prvem mestu, Drago Jančar pa skoraj čisto na koncu, dosti pove o bralni in tudi drugačni kulturi Slovencev.

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano