SiolNET. Trendi Kultura
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Strastna zapravljivka in njena sestra

3

termometer

Roman je enkratno in duhovito branje, ki včasih celo izvirno preseneti, vsekakor pa je v poplavi lahkotnega čtiva zagotovo eden bolje napisanih.

Avtor: Sophie Kinsella Izdala: Založba Učila Cena: 17,90 eur

Becky je prepričana, da na svetu obstaja preveč lepih, finih in zanimivih stvari, ki jih je nujno treba takoj imeti, vsekakor vsaj v dveh izvodih, ker se nikoli ne ve, kaj lahko človek v resnici potrebuje. Težave se začnejo po vrnitvi z medenih mesecev, ko se njena strast do nakupovanja razkrije v vsem svojem obsegu in slabi tolažbi, da nove službe še nima. Ne samo da ji mož prepove uporabo kreditnih kartic in ji odmeri skromen tedenski proračun, ampak jo v teh težkih trenutkih doleti spoznanje, da si je njena najboljša prijateljica našla novo najboljšo prijateljico in jo odstavila na stranski tir. V trenutku, ko ji zmanjkuje tal pod nogami, od staršev izve še novico, da ima pravzaprav sestro, čeprav je bila vse življenje razvajena edinka. Misel, da bo spoznala sestro, s katero bo lahko delila nakupovalno strast, uživala v kozmetičnih preobrazbah in filmskih maratonih s čiposom in čokolado, jo obsede in ji življenje obrne na glavo.

Roman je enkratno in duhovito branje, ki včasih celo izvirno preseneti, vsekakor pa je v poplavi lahkotnega čtiva zagotovo eden bolje napisanih. Ne glede na to, kako radi sami nakupujete in zapravljate, je pogled v intimni svet Becky, njen način razmišljanja in delovanja, vsekakor zelo svojevrsten in tako prikupno zmeden. Avtorica Sophie Kinsella je nekdanja novinarka s področja financ, njeno junakinjo Becky pa lahko srečamo v več njenih romanih, ki so ji prinesli svetovno prepoznavnost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin