Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 3. 2015,
14.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Evald Flisar

Sreda, 11. 3. 2015, 14.04

8 let

"Stranke so pričakovale, da bodo lahko prek nas lansirale svoje politične ideje"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na občnem zboru Slovenskega centra PEN so za novega predsednika izvolili književnika Evalda Flisarja, ki je po šestih letih nasledil Marjana Strojana.

Slovenski center PEN je, kot je ob izvolitvi spomnil Evald Flisar, del svetovne organizacije PEN, ki se vse od svoje ustanovitve bori proti krivicam, za svobodo govora, za zatirane avtorje. "Naloga slovenskega centra je enaka, kako bomo uspešni, pa je drugo vprašanje. A če smo tiho, nas nihče ne bo slišal," je poudaril.

Slovenski PEN je in bo organizacija, ki bo združevala literate različnih ideoloških pogledov, je poudaril Flisar, ki se je že kot predsednik Društva slovenskih pisateljev zavzemal za enako stališče. V postsocialističnih državah so pisateljska društva razpadla po političnih linijah, tudi pri nas so stranke pričakovale, da bodo lahko prek društva lansirale svoje politične ideje, je spomnil Flisar.

"Krivic je toliko, da PEN nikoli ne bo ostal brez dela" Eden najbolj odmevnih projektov so Blejska srečanja, na katerim se pogosto posvečajo aktualnim družbeno-političnim dogodkom. Po Flisarjevih besedah je krivic toliko, da PEN nikoli ne bo ostal brez dela: zapirajo novinarje, pisatelje. Slovenski PEN se mora najprej proti krivicam boriti doma, nato še v globalnem svetu.

Slovenski center PEN uživa v svetu velik ugled, zato med drugim predseduje mirovnemu komiteju Mednarodnega PEN, je še povedal Flisar, ki je februarja praznoval 70. rojstni dan.

Za nove člane upravnega odbora Slovenskega centra PEN so izvolili Katarino Marinčič, Igorja Škamperleta, Bogomilo Kravos in Tanjo Tuma. Ponovno pa so bili izvoljeni Marjan Strojan, Edvard Kovač, Jani Virk in Peter Vodopivec.

Ne spreglejte