SiolNET. Trendi Kultura
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenskega Fausta si je v Bogoti ogledalo 7 tisoč ljudi

0,15

termometer

Igor Samobor in Tomaž Pandur v Bogoti

Predstava Faust SNG Drame Ljubljana v režiji Tomaža Pandurja je prejšnji teden gostovala na festivalu v Bogoti, kjer si jo je ogledalo 7 tisoč ljudi, tamkajšnji mediji pa so jo izpostavili kot enega od vrhuncev festivala.

Pet razprodanih predstav, ki si jih je ogledalo 7 tisoč ljudi, je izkupiček gostovanja Pandurjevega Fausta v Bogoti. Festival Iberoamericano de Teatro de Bogota je bienalni gledališki festival v Kolumbiji, ki je letos potekal 15., na njem pa je bilo med 11. in 27. marcem uprizorjenih 134 predstav iz 32 držav. Festivala se je udeležilo 100 režiserjev in 3650 igralk in igralcev, med njimi tudi ekipa Fausta.

Pet uprizoritev Fausta si je v dvorani kolumbijskega gledališča Teatro Mayor Julio Mario Santo Domingo ogledalo 7 tisoč ljudi. Pet uprizoritev Fausta si je v dvorani kolumbijskega gledališča Teatro Mayor Julio Mario Santo Domingo ogledalo 7 tisoč ljudi.

Pandur na festivalu v Bogoti že devetič

Predstavo Faust in njenega režiserja Tomaža Pandurja so v Bogoto povabili po uspešnem gostovanju v Mehiki, kjer je bila predstava uprizorjena na 43. izdaji najstarejšega festivala v Latinski Ameriki: Festival Internacional Cervantino. Medtem ko je bil Pandur na festival povabljen že devetič, je bilo to drugo gostovanje SNG Drame na tem festivalu.

Ekipa Fausta v Bogoti, kjer je Tomaž Pandur gostoval devetič, ekipa SNG Drame pa drugič. Ekipa Fausta v Bogoti, kjer je Tomaž Pandur gostoval devetič, ekipa SNG Drame pa drugič.

Skupno si je Fausta ogledalo že 25 tisoč ljudi

Fausta si je do zdaj skupno ogledalo že 25 tisoč ljudi, predstavo pa so povabili na gostovanja v Južno Korejo, Mehiko, Panamo, Argentino ter na nekatere evropske odre, med drugim v Brno, Madrid in Pariz. Faust je tako že najbolj obiskana slovenska predstava letošnje sezone.

Razprodana dvorana kolumbijskega gledališča Teatro Mayor Julio Mario Santo Domingo Razprodana dvorana kolumbijskega gledališča Teatro Mayor Julio Mario Santo Domingo

Evropsko gledališče so na letošnjem festivalu med drugim zastopali La Fura dels Baus iz Madrida, Tiger Lillies v sodelovanju z danskim gledališčem Republique, Et Cetera iz Moskve, Finsko narodno gledališče, Schaubühne Berlin, švicarski Teatro Malandro, švedski Uppsala Stadsteater, poljski Song of The Goat Theatre, britanski Kneehigh, pariški Théâtre de la Ville, italijanska La luna nel letto in belgijski Troubelyn/Jan Fabre.

Kako je Pandur pristal v Latinski Ameriki?

[video: 57777 / Video: Aljoša Rebolj in Dean Karov, montaža: Gregor Jamnik]

Video: Aljoša Rebolj in Dean Karov, montaža: Gregor Jamnik

Video: Aljoša Rebolj in Dean Karov, montaža: Gregor Jamnik

Pandur poleg Ostermeierja, Steina in Fabra med najodmevnejšimi režiserji festivala

Med režiserji so po poročanju SNG Drame letos največ pozornosti v prestolnici Kolumbije pritegnili Thomas Ostermeier, Peter Stein, Jan Fabre in Tomaž Pandur – njihove predstave so bile najhitreje razprodane in največkrat uvrščene med najodmevnejše festivalske prireditve.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 42
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin