Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 7. 2010,
12.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 8. 7. 2010, 12.58

8 let

Sem privrženec vohunskih trilerjev hladne vojne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Knjige v fizični obliki imajo izjemno zgodovinsko vrednost," je prepričan košarkar Uroš Slokar.

Katero knjigo ste nazadnje prebrali, kakšen vtis je naredila na vas?

Trenutno berem knjigo z naslovom So you think You're a star: That don't impress me much, ki jo je napisal Roy Kirkdorffer, ameriški vlagatelj s 45-letnimi izkušnjami na Wall Streetu. Govori o finančnih težavah, v katerih so se znašli športniki, filmski igralci, znane osebnosti, ter opisuje, kako so si pomagali pri ponovnem vzponu na zeleno vejo. Seveda si bom zapomnil marsikatero njihovo napako in se ji po najboljših močeh tudi izognil. Knjigo sem dobil prav od gospoda Kirkdorfferja, saj je na prodajnih policah ni mogoče kupiti.

Katero knjigo (ali knjige) bi priporočili tudi drugim bralcem in zakaj?

Sem privrženec vohunskih trilerjev hladne vojne, zato me navdušuje Tom Clancy, tako da je katerakoli knjiga iz njegove zbirke zanimivo branje. Rad preberem tudi kakšno avtobiografijo znanih športnikov in seveda Dana Browna s svojimi kultnimi romani o različnih zarotah, za katere pa mislim, da jih je večina tako ali drugače že prebrala oziroma si jih ogledala.

Kaj menite o dandanes nadvse priljubljenih priročnikih?

Priročniki, ki jih uporabljam sam, mi pridejo zelo prav, saj se ukvarjam tudi z občasnim računalniškim programiranjem in tako širim svoje tehnično znanje. Po preostalih priročnikih pa sežem redkokdaj.

Se pri knjigah, ki vas zanimajo, raje odločite za nakup ali za izposojo v knjižnici?

Najraje se odločim za nakup e-knjige prek Kindla, v prihodnosti pa verjetno prek iPada, saj postajajo e-knjige izredno multimedijsko zanimive.

Se vam zdijo knjige za tri evre pravi način za zvišanje bralne zavesti Slovencev?

Vsakršna oblika spodbude k branju knjig je dobrodošla, finančna ali v kakšni drugačni obliki. Prepričan sem, da bodo kakovostne in ugodne knjige dobile veliko privržencev, zanimivo pa bo videti, koliko bralcev bo pripravljenih vzdrževati bralno zavest, potem ko se bodo cene vrnile v svoje običajne okvire.

Branje knjig na internetu: da ali ne in zakaj?

Knjig na internetu ne berem, saj se oči prehitro utrudijo. Podpiram pa uporabo interneta kot medija za širjenje in izmenjavo knjig prek izredno priljubljenih e-bralnikov. Vendar ne vedno, saj je včasih treba knjige vzeti v roke, jih otipati, prelistati in konec koncev tudi postaviti na bralno polico ter z njimi oplemenititi življenjski prostor. Knjige v fizični obliki imajo namreč izjemno zgodovinsko vrednost.

Ne spreglejte