Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 9. 2013,
8.23

Osveženo pred

8 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 25. 9. 2013, 8.23

8 let, 8 mesecev

Plesna predstava V zvezi z razbojniško jamo na ogled v Londonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Londonski Greenwich Dance bo 27. septembra gostil predstavo britanskega koreografa Roberta Clarka V zvezi z razbojniško jamo, v kateri sodeluje tudi slovenska plesalka Kaja Janjić.

Predstava, ki je premiero doživela avgusta na festivalu Front@ v Murski Soboti, je nastala v koprodukciji mreže Beyond Front@. Njeno delovanje koordinira zavod Flota.

Plesno predstavo odlikujeta izjemna dinamika in čista plesnost, ki pa kljub temu plete mrežo medsebojnih odnosov petih plesalcev. Dinamična koreografska kompozicija je v gibu dobesedno prepletena z glasbo avstrijskega skladatelja Ulricha Troyerja, ki jo je ustvaril posebej za to predstavo, so sporočili iz zavoda Flota.

Britanski koreograf Robert Clark spada med najzanimivejše britanske koreografe mlajše generacije. Pri ustvarjanju predstave se je naslonil na poskus iz socialne psihologije, poimenovan Robbers Cave Study (Raziskava razbojniške jame). Raziskava je obravnavala nesoglasja v določeni skupini in povezavo s tekmovalnostjo posameznikov. Tema predstave je, kot so zapisali v Floti, mojstrsko uprizorjena v gibu, ki je tako kot kompozicija izčiščen in brez odvečne pripovednosti.

Predstava je plod enoletnega procesa. Nastala je v produkciji šestih organizacij iz različnih evropskih držav. V njej sodelujejo plesalci iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Velike Britanije. Z gostovanjem predstava začenja pot po evropskih odrih.

Ne spreglejte