Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2011,
8.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 9. 2011, 8.58

6 let, 6 mesecev

Mis Slovenije: Med umetniki najbolj cenim Valentina in Laro Bohinc

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Film How to Steal a Million, knjiga The Great Gatsby in glasbeni album Buddha Bar Vol. 6 so izbrani pripomočki, ki bi aktualno mis Slovenije, Lano Mahnič Jekoš, v izolaciji najbolje kratkočasili.

Katero knjigo ste nazadnje prebrali in kakšen vtis je naredila na vas? Vouge (smeh). Nazadnje sem prebrala knjigo Evalda Fliserja Na zlati obali. Knjiga je v meni sprožila globoka razmišljanja o življenju in odnosih med ljudmi. Zanimivo prikaže, kako težko je spoznati človeško naravo, saj se ta spreminja glede na okoliščine, v katerih se človek znajde. Knjiga me je prepričala, da se verjetno ne bi odločila za potovanje z nahrbtnikom po Afriki. Če bi se morali umakniti v izolacijo, kateri film, knjigo in glasbeni album bi vzeli s seboj in zakaj? How to Steal a Million, The Great Gatsby, Buddha Bar Vol. 6. Rada se nasmejim kakšni dobri komediji, še posebej starejšim komedijam, saj se mi zdi, da imajo več vsebine kot moderne. Audrey Hepburne je tudi ena izmed (umrlih) igralk, ki jo zelo spoštujem in občudujem njene vloge. Njen slog oblačenja je zelo poseben in me vedno znova navdihuje. Izbrala bi ta film, ker bi me nasmejal, hkrati pa bi lahko igralko občudovala v vseh pogledih. F. Scott Fitzgerald je eden izmed mojih priljubljenih pisateljev in avtor knjige The Great Gatsby, ki je duhovito napisana, se dotakne mojega romantičnega sveta, v njej pa vedno znova odkrijem nove navdihe. Glasba albuma Buddha Bar me spodbuja k razmišljanju in sprostitvi, saj me vedno popelje v drugi svet. Raje zahajate v kinematografe ali vas bomo pogosteje srečali v gledališču? Kateri film ali predstavo ste si ogledali nazadnje? Filme si rajši ogledam v udobju doma, na kavču v svojem kopalnem plašču ali pižami. Vsake toliko časa si v kinematografih ogledam premiere filmov, rajši pa zahajam v gledališča. Zelo rada sem obiskovala gledališča v Londonu. Zadnji film, ki sem si ga ogledala v kinu, je bil Senna (odličen), zadnja gledališka predstava pa Design for Living (očarljiva in nepozabna) v Londonu.

Katerega umetnika najbolj cenite in zakaj?

Valentina Clementa Ludovica Garavanija, oblikovalca in ustanovitelja znamke Valentino, ker enostavno obožujem njegove kreacije, še posebej njegovo znamenito dolgo rdečo obleko. Med slovenskimi umetniki oziroma oblikovalci pa najbolj cenim Laro Bohinc ter njene kreacije nakita in čevljev.

Katero kulturno prireditev priporočate bralcem portala www.siol.net? Les Miserables, ki novembra prihaja tudi v Slovenijo.

Ne spreglejte