Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 8. 2012,
11.01

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 17. 8. 2012, 11.01

8 let, 6 mesecev

Jesus Christ Superstar – šest večerov zapored na odru Križank

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V Ljubljano prihaja 30-članska ekipa West Enda z obnovljeno različico rock opere Jesus Christ Superstar. Hipijevsko rock opero si boste v Križankah lahko ogledali v šestih zaporednih večerih.

Ker je londonski West End za mnoge pretanke slovenske denarnice nedosegljiv, so na festivalu Ljubljana sklenili, da West End pripeljejo k nam. Natančneje v Križanke, kjer si novo postavitev rock opere Jesus Christ Superstar - muzikala, ki zgodbo Jezusovega trpljenja predstavlja v duhu hipijevske kulture, lahko ogledate v enem od šestih avgustovskih večerov. Predstava je med 20 in 25. avgustom na sporedu vsak dan ob 20:30.

Muzikal z najdaljšim izvajanjem v zgodovini West Enda Skladatelj mjuzikla baron Andrew Lloyd Webber, eden najprepoznavnejših in najuspešnejših ustvarjalcev glasbenega gledališča in večkrat nagrajeni pisec besedil sir Tim Rice sta ga ustvarila na začetku 70. let. Mjuzikl so prvič uprizorili 12. oktobra 1971 v gledališču Mark Hellinger v New Yorku, londonska premiera pa je bila 9. avgusta naslednje leto. Brez prekinitve so ga nato izvajali kar osem let, tako da je s 3.358 ponovitvami postal muzikal z najdaljšim izvajanjem v zgodovini West Enda, še vedno pa ga konstantno producirajo in prikazujejo tudi drugod po svetu.

Muzikal je tokrat režiral in koreografiral Mykal Rand, ki se je podpisal tudi pod muzikal Hair (LINK), ki smo ga imeli priložnost videti v okviru lanskoletnega Festivala Ljubljana.

Belorusom se je zdel svetoskrunski

Belorusija je omenjeni muzikal marca letos prepovedala, saj naj bi bil svetoskrunski - izdajalca Judeža namreč prikazuje kot simpatično osebo - in naj bi nosil protikrščansko sporočilo, prav tako pa je bil prepovedan tudi v času nekdanje Sovjetske zveze. Muzikal se sicer osredotoča na zadnji teden Jezusovega življenja, ki se zaključi z njegovim križanjem, ter na odnos med Jezusom in Judo.

Ne spreglejte