Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 11. 2015,
17.07

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

slikanica mali junaki knjižni sejem

Petek, 27. 11. 2015, 17.07

3 leta, 7 mesecev

Brata Predin, frajerja, ki sta ponosna na otroško slikanico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Brata Rok in Andrej Predin sta na knjižnem sejmu predstavila njuno skupno delo, slikanico Čebula Grdula.

Andrej in Rok Predin, sinova znanega glasbenika Zorana Predina, sta podobno kot oče umetniški duši in vsak po svoje razvijata svoj talent. Andrej Predin, pisatelj, publicist in urednik, je slovensko javnost razburkal s prvencem Na zeleno vejo, saj bi naj bila zaradi vulgarnega jezika knjiga neprimerna za osnovnošolce. Ti so jo brali v okviru Cankarjevega priznanja za tekmovanje v znanju slovenščine.

Od Rolling Stonsov in Elizabete II. do Čebule Grdule Rok Predin je slikar in pesnik, ki ustvarja v Londonu ter je svojo slavo doživel, ko je za slavne Rolling Stonse ustvaril videospot. Pri mednarodno priznani animacijski hiši Trunk Animation ustvarja animacije za znana imena, kot so Elton John, britanska kraljica Elizabeta II., Monty Python in Take That.

Roku je brat Andrej predlagal, naj se mu pridruži pri ustvarjanju otroške slikanice Čebula Grdula.

"Poudariti pa moram, da najodmevnejše animacije niso ravno moje najljubše animacije. Najraje ustvarjam risanke, zato sem tudi z veseljem sprejel bratovo povabilo k ilustriranju njegove slikanice. Imel sem najboljšega sodelavca, brata, ki piše najboljše stvari in hvala, ker mi je dovolil, da sem imel prosto pot pri ustvarjanju."

Enajsterec prinese dinamiko Zgodba knjige je malce nenavadna, nevsakdanja za otroške slikanice, zato so temu primerne tudi ilustracije. Nevsakdanja pa ni samo zaradi zgodbe, ampak tudi zato, ker je napisana v verzih, v jambskem enajstercu.

"Naveličal sem se klasičnih pesmic za otroke, želel sem malce več in drugače. Z enajstercem se pridobi tudi na dinamiki," razloži Andrej Predin.

Slikanica je izšla pri založbi Morfem, uredila jo je Tatjana Pregel Kobe, oba sta bila nad delom urednice, kot tudi založnice Helene Kraljič, navdušena. "Odlično sta namreč pomagali postaviti slikanico in mislim, da nam je res uspelo ter da sva frajerja, ki se lahko pohvalita s takšnim izdelkom," zaključi Rok Predin.

Ne spreglejte