Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 7. 2022,
11.19

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Intersnack d.o.o.

Natisni članek

kolesarstvo prigrizki Chio Intersnack Tour de France Tour de France advertorial

Četrtek, 21. 7. 2022, 11.19

2 meseca, 1 teden

Slastni spremljevalci najpomembnejše kolesarske dirke na svetu

Vsebino omogoča Intersnack d.o.o.
chio | Foto Vsebino omogoča Intersnack d.o.o.

Foto: Vsebino omogoča Intersnack d.o.o.

Kolesarjenje je med Slovenci izjemno priljubljen šport. Številni se v prostem času radi usedejo na kolo, še večja pa je množica vseh, ki stikajo pesti za naše športne ase, tako te dni, ko poteka najpomembnejša kolesarska dirka na svetu, kot tudi skozi celotno sezono. Da bo navijaško vzdušje pravšnje, je ob ogledu etap po Franciji nepogrešljiv tudi slan prigrizek Chio. Če se tudi sami radi odpravite na kolesarski izlet, vam v nadaljevanju članka predstavljamo tudi čudovito poletno kolesarsko pot, ki je primerna za kolesarje vseh starosti.

Slovenskim ljubiteljem športa nikoli ni dolgčas. Komaj se konča navijaška sezona zimskih športov, kjer številni slovenski športniki iz leta v leto dosegajo zavidljive rezultate, že so tu poletni športi, med katerimi zagotovo izstopa kolesarjenje. Slovenska kolesarska asa polnita naslovnice medijev, medtem ko navijači komaj čakajo na ogled naslednje etape, pa naj bo to na delovnem mestu, na plaži, v gorah ali pa kar v Franciji. Navijaški duh Slovencev je v času najpomembnejše kolesarske dirke poenoten.

V znamenju slovenskih navijačev

Tudi majhen narod je lahko še kako številčen, ko gre za spodbujanje svojih adutov na dirki v tujini. To so v teh dneh dokazali številni slovenski navijači, ki so se zbrali ob progi najpomembnejše kolesarske dirke, ki se je iz leta v leto udeležuje več Slovencev. 

Vsebino omogoča Intersnack d.o.o. | Foto: Vsebino omogoča Intersnack d.o.o.

Ogled takšnih športnih spektaklov v družbi tolikšne množice sonarodnjakov, plapolanju slovenske trobojnice in številnih napisov spodbude tako na poti kot ob njej je doživetje, ki ostane v spominu vse življenje. Zato ni presenetljivo, da je Francija v času najpomembnejše kolesarske dirke vse bolj priljubljena destinacija za krajši ali daljši dopust. Če se nekateri odpravljajo samo na ogled posameznih etap, pa drugi v Franciji dopustujejo dlje in se tudi sami preizkušajo na kolesarskih vzponih, ki so del največjega kolesarskega spektakla.

Slastni spremljevalci dirke

Spremljanje kolesarskih asov je lahko prav tako razburljivo tudi iz udobja domačega naslonjača, še posebej če ste v dobri družbi. Spremenite spremljanje spektakla v priložnost za druženje s prijatelji in skupni ogled tekme. Da bo družba resnično najboljša, pa svoje goste razveselite z okusnimi slanimi prigrizki Chio.

Prigrizek, ki ga lahko jeste brez slabe vesti

chio | Foto:

Chio je že vrsto let sinonim za blagovno znamko, ki v celoti zadovoljuje vse potrebe ljubiteljev slanih prigrizkov. Pri tem zagotavlja vrhunsko kakovost in edinstven okus.

Za ljubitelje Mehiške hrane pa Chio ponuja Tortilla chips, ki ga lahko hrustljate samostojno, ob Chio omaki ali pa iz njega naredite okusne mehiške jedi, za katere recepte najdete kar tukaj. Izbirate lahko med tremi okusi Tortilla Chip chipsa: sol, načo sir in čili. Medtem ko z ogledom dirke razvajate svojega duha, privoščite slano poslastico tudi svojim brbončicam.

Chio je z vami, tudi ko vas na kolesu zgrabi lakota

Morda vas ogled kolesarske dirke premami, da se tudi sami odpravite na turo ali dve. Kaj pravite na kolesarski izlet, ki vas bo vodil po poteh zgodovinske železnice, kjer se boste popolnoma naužili morskega zraka in od blizu spoznali bogato zgodovino Istre? Kolesarska pot Porečanka poteka po poti nekdanje železnice, ki je povezovala Trst s Porečem. Med kolesarjenjem boste lahko spoznali lepote in kulturno dediščino obmorskih krajev kar treh držav – Italije, Slovenije in Hrvaške.

Parenzana | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Prednost Porečanke je njena razmeroma preprosta konfiguracija, prav zato je primerna tudi za malo manj izkušene kolesarje in družine z mlajšimi otroki. Prav za zadnje je priporočljiv krajši izlet po slovenskem delu Porečanke. Parkirajte v Kopru (Žusterna), kjer boste lahko v miru z avtomobila raztovorili kolesa in drugo opremo. Pot nadaljujte prek Izole, Strunjana, mimo Lucije in vse do Sečoveljskih solin.  

Če vas na poti zgrabi lakota, pa si privoščite zdrav prigrizek Čips Chio Lentil iz leče. Razveselili se ga bodo tudi otroci.

chio | Foto:

Čips Chio Lentil, prigrizek iz leče, soljen

V brezglutenskem prigrizku iz leče lahko uživate brez slabe vesti. Na voljo je v dveh okusih, in sicer soljeni in z okusom kisle smetane. Chio Lentil chips, soljeni je primeren tudi za vegane. Oba vsebujeta kar 40 odstotkov manj maščob kot običajen krompirjev čips. Ste ga že poskusili? Čaka vas na trgovskih policah.

Ne spreglejte