SiolNET. Trendi Kulinarika
1,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Putr: moderna restavracija na poti proti Mengšu

1,92

termometer

Ocena gostilne: Putr
Foto: Miha First

Trzin je imel dolgo le gostilno Narobe, na katero je imelo ljudstvo mešane odzive, v zadnjem času pa nase opozarja lično urejena restavracija ob isti cesti proti Mengšu in Kamniku.

Putr, kar skoraj gotovo pomeni maslo, sicer ponuja tudi moderne, ne predrage zajtrke, malice (sedem evrov) in kosila (devet evrov), po drugi strani pa tudi nabor jedi, ki bi jih lahko postavili v splošen okvir slovenske kuhinje z največkrat italijanskimi, včasih pa tudi francoskimi in obče evropskimi vplivi.


Restavracija Putr

Mengeška cesta 67, 1236 Trzin

Telefon: 031 422 551


Na jedilniku so tako tatarski biftek, tunin tartar, gamberi, piščančji "fingersi", namaz iz dimljene postrvi, goveji karpačo, račja pašteta, zorjene mesnine, testenine, bogate solate in ribe ... Vse in preveč, bi lahko rekli, a kadar gostinstvo ne poskuša biti umetnost, poskuša ugoditi številnim oziroma, po domače, (dobro) zaslužiti.

Ocena gostilne: Putr Foto: Miha First

Začeli smo s hladno desko, kot pravijo mesninam, ki jih postavijo na leseno, z imenom restavracije ožigosano desko. Ob orehih, olivah in hrenu narežejo savinjski želodec, suho divjačinsko klobaso in pršut. Korektno, tako kot čebulni kruh, ki so ga pristavili.

Suhomesnata deska. Suhomesnata deska. Foto: Miha First

Tatarski biftek ni bil prav nič minimalističen, ampak začinjen po vseh predpisih, po drugi strani pa je bil žal zmlet v pašteto. Zraven so na kozarec stregli Kristančičev sveži chardonnay, ki ga je po hitrem postopku najprej zamenjal korekten sivi pinot Verus, pri mesnih jedeh pa prijazen Benedetičev merlot.

Tatarski biftek. Tatarski biftek. Foto: Miha First

Zelenjavno juho so tistega deževnega popoldneva pretlačili iz kombinacije paradižnika in zelenjave. Dobili smo gosto rjavo, razmeroma okusno tekočino, ki pa je zlahka tekmovala z mlačno govejo juho. Da pri Putru znajo kuhati, če se le potrudijo, pa so pokazali pri glavnih jedeh.

Svinjska ribica v panceti na kremi terana in suhih sliv. Svinjska ribica v panceti na kremi terana in suhih sliv. Foto: Miha First

Svinjska ribica, ovita v panceto, ki jo podložijo s kremo terana in suhih sliv, priložijo pa sijajne njoke s prepraženimi drobtinami, je bila izjemna, na drugi strani je navduševal piščančji file, polnjen s sušenim paradižnikom in obdan s pirejem hokaido buče ter pečeno gomoljno zelenjavo.

Piščančji file, polnjen s sušenim paradižnikom. Piščančji file, polnjen s sušenim paradižnikom. Foto: Miha First

Putr je urejen lokal, na stranišču imajo brisačke iz blaga (škoda, da iz blaga niso prtički na mizah), osebje je prijazno in celo pripravljeno ugasniti glasno radijsko postajo, ki napada s svojimi šaljivimi čvekači. A kaj, ko pri sladicah ne zmorejo presežka. Res je, da nismo poskusili vsega, kar so tisti dan ponujali, a cheesecake v kozarčku in creme brulee sta bila preprosto brezvezna. Drugače povedano: creme brulee ni zgolj drugo ime za puding v menzi.

Creme brulee. Creme brulee. Foto: Miha First

Povzetek

Putr je urejena, moderna restavracija na domžalskem koncu, kjer se že dolgo ni zgodilo nič novega. Ponujajo mešanico vsega, kar bi utegnilo biti moderna hrana: od solat do burgerjev, od tatarca do obdelanih kosov govedine. Cene malic in kosil so nizke, za večerjo boste odšteli od 25 do 30 evrov.

Barje in Alpe Trendi Najboljše gostilne v okolici Ljubljane

Vinska ponudba je solidna, kar nekaj steklenic odprejo tudi na kozarec. Temeljijo na Primorcih, kot so Rodica, Tilia, Kristančič in Colja, imajo tudi istrsko-slovenski Monterosso. Od Štajercev so na seznamu Steyer, Pravino in Verus, od Dolenjcev pa Pleterje. Drugače pa je med dražjimi buteljkami mogoče najti Batiča in Ščurka, ob Bjani, Medotu ter Radgoni pa tudi Roedererja.

Ocena

Ocena gostilne: 3

 

 

Rubrika Ocenili smo ni plačana. Izbor restavracij je prepuščen uredništvu in ocenjevalcu Mihi Firstu, ki restavracije obiskuje nenapovedano.


Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin