SiolNET. Trendi Kulinarika
2,48

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Podjetni Sevničani že strežejo Melanijo tako in drugače #foto

2,48

termometer

Sladica Melanija
Foto: Facebook

Ni dvoma, da lahko Sevnica zdaj s slovesom rodnega mesta Melanie Trump zasluži kakšen evro več, zato ne čudi, da je v enem od tamkajšnjih lokalov Melania že dobila svojo sladico, pripravljajo pa jih tudi drugi sevniški gostinci.

V sevniški piceriji Rondo so trenutno najslavnejši rojakinji posvetili sladico – Melanijo sestavljajo sladka smetana, maskarpone, jogurt, jagode, biskvit in sladkor.

Za povrhu je sladica okrašena z biserom podobnimi užitnimi okraski, kot se spodobi za prihodnjo prvo damo ZDA, ki je vajena luksuza in glamurja.

Dejan Zalezina si je meni, ki bo posvečen Melanii Trump, zapisal kar na pisemsko ovojnico. Dejan Zalezina si je meni, ki bo posvečen Melanii Trump, zapisal kar na pisemsko ovojnico. Foto: Matej Leskovšek

Kulinaričnega izziva v čast prvi dami ZDA slovenskih korenin se je lotil tudi v Mariboru rojeni in v Sevnico preseljeni gostinec in vrtnar Dejan Zalezina iz gostišča Ob Ribniku.

Pripravil je osnutek t. i. Menija Melanija. "Melanija z J, ker smo pač v Sloveniji," je dodal. Meni bo sestavljen iz bio blitve, eko čemaža, sladkovodne ribe in sladkega krompirja.

Z novo jedjo bo postregel ta konec tedna, želi pa si, da bi z njim pritegnil tudi pozornost trenutno najbolj slavne Slovenke, ki se januarja 2017 seli v Belo hišo. Z novo jedjo bo postregel ta konec tedna, želi pa si, da bi z njim pritegnil tudi pozornost trenutno najbolj slavne Slovenke, ki se januarja 2017 seli v Belo hišo. Foto: Matej Leskovšek

Na vprašanje, zakaj meni z okrajšavo MM (Meni Melanija) še ni na voljo, je Zalezina razložil, da zato, ker se vse do današnjega jutra ni vedelo, ali bo rojakinja res postala prva dama ZDA ali se bo znašla na strani poražencev.

Meni Melanija bodo začeli streči ta konec tedna.

Na Tončkovem domu na Lisci bodo kmalu postregli s palačinkami Melania Trump. Na Tončkovem domu na Lisci bodo kmalu postregli s palačinkami Melania Trump. Foto: Matej Leskovšek

Priljubljenost Melanie Trump pa bodo skušali izkoristili tudi na Tončkovem domu na Lisci, kjer bodo že zdaj bogati zbirki palačink z 20 okusi dodali palačinke Melanie Trump. Kot nam je povedal oskrbnik Franc Krašovec, se bodo najprej pozanimali, kaj ji je v otroštvu najbolj teknilo, potem pa predstavili nov okus.


Preberite še:

Kako bo Melania Trump kos vlogi prve dame

V živo: Slovenka Melania Trump je prva dama ZDA

"Američani so izbrali nekoga, ki jim daje upanje, da bo uredil vse njihove težave"

Kako bo novi predsednik ZDA Donald Trump vplival na slovensko gospodarstvo

V živo: Melanijina prijateljica iz otroštva: Vesela sem zanjo

Največja prireditev v Sevnici? Izbor najboljše salame

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • čriček / 09.11.2016. ob 11:00 +1 0

  Predlagam županu, da naredijo en čudovit spot o Sevnici in Sloveniji in ga pošljejo vsem novinarjem, ki so nesramno grdo pisali o njih. To je izjemna priložnost za promocijo.

  +1 0
 • stanly / 09.11.2016. ob 13:04 +1 0

  tovarno ženskega perila takoj podariti MELANIJI in se ji bo takoj odprl velik ameriški trg in ne bo več životarila tako kot sedaj

  +1 0
 • maco2010 / 12.11.2016. ob 10:05 0 0

  Pavel ti tudi najraje komentiraš na hrbtu tipično slovensko

  0 0
delitve: 84
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin