Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 2. 2017,
16.17

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Spar

Natisni članek

pust SPAR advertorial

Četrtek, 23. 2. 2017, 16.17

2 meseca, 1 teden

Kako pripraviti nesramno krhke flancate #video

Vsebino omogoča Spar
Maškare, zabava | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Pust, pust sladkih ust! Ste pripravljeni na najbolj razposajen konec tedna v letu? Naj bo navihan, razigran in … zelo sladek!

Ko pomislimo na pust, se nam v misli najprej prikradejo predvsem maske in sladkanje! Kaj ko bi za oboje letos poskrbeli kar doma? Začnite s pisanjem vabil za zelo sladko zabavo v maskah.

Pustovanje v dobri družbi

Dopoldne najbližja pustna povorka, popoldne pa zabava v družbi ožjih prijateljev. Organizirajte zabavo, o kateri boste govorili še leta: maske naj bodo obvezne, lahko določite tudi tematiko pustovanja ali pa gostom prepustite izbiro po lastni želji.

Klovni, pust, maškare | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Če ste brez idej, v kaj bi se letos našemili, smo za vas pripravili seznam najbolj priljubljenih mask letošnje sezone:

Junaki Vojne zvezd: Kultni junaki so vedno dobra izbira. Kaj pravite na kostum princese Leie ali temačnega Dartha Vaderja?

Slovenski junaki: Gasilci ali policisti, to so junaki naše okolice. Poklonite se jim tako, da se oblečete v njihove kostume.

Kot v muzikalu: Dežela La La je nedvomno pustila svoj pečat v nostalgični domišljiji številnih, ki želijo priklicati nekaj tistega starega Hollywooda. Čevlji za step, obleka v slogu 50. let in vaš pustni muzikal se lahko začne!

Večni junaki: Če se boste odločili za kostum Pike Nogavičke, miške Minnie, čarovnice ali gusarja, ne boste nikoli zgrešili. Klasika je vedno zagotovilo za uspeh.

Še nimate kostuma za pustno zabavo?

Brez skrbi: v trgovinah Spar in Interspar so pripravili široko ponudbo pustnih oblačil za velike in male. Do 28. 2. 2017 veljajo posebni popusti za nakup kostumov, zato pohitite in si zagotovite popolno pustno preobrazbo!

Sladko na kubik: Tri sladice, ki ne smejo manjkati

Če želite, da bo pustna zabava resnično uspela, morate poskrbeti za zajetno zalogo domačih sladkih dobrot. Obližite mizo s tremi glavnimi junaki pusta: krofi, krhkimi flancati in miškami. Se vam že cedijo sline?

Pripravite vse pripomočke, skočite do najbližje trgovine Spar in Interspar, kjer so pripravili posebno ponudbo za izdelke in živila za pustno kuharijo, nadenite si predpasnik in zavihtite kuhalnice: naj se zabavno kuharsko pustno ustvarjanje začne! S predlogi naših receptov bo vse še lažje.

Krhki flancati

Sestavine za štiri osebe:

4 rumenjaki      

50 ml belega vina           

polovica limone

1 žlica sladkorja

1 žlička soli         

polovica vaniljeve palčke

2 žlici kisle smetane

1 žlica belega ruma

250 g bele moke             

1 liter rastlinskega olja

sladkor v prahu

Postopek:

V skledo damo štiri rumenjake, belo vino, limonin sok, sladkor, sol, semena polovice vanilje, kislo smetano, beli rum. Mešanico dobro premešamo. Dodamo moko in zmes zgnetemo.

Testo zavijemo v živilsko folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut. Testo nato na pomokani delovni površini razvaljamo v pravokotnik debeline 1–2 mm. Narežemo več manjših pravokotnikov, te pa z nožem ali koleščkom zarežemo dvakrat, tako da dobimo flancat.

Na ogenj pristavimo večji lonec, napolnjen z oljem. Ko se ta segreje na 180 stopinj Celzija, dodamo flancate in jih zlato rjavo ocvremo. Pladenj obložimo s papirnato brisačko in nanjo položimo ocvrte flancate.

Flancate prestavimo na servirni pladenj in jih še tople potresemo s sladkorjem v prahu. 


Spar | Foto: Pustne miške

Sestavine:

300 g moke       

2 jajca  

1 pecilni prašek

1 vaniljev sladkor           

3 žlice sladkorja               

1 jogurt               

1 ščepec soli

Priprava:

Jajca in sladkor penasto vmešamo in dodamo vse preostale sestavine. Dobro zmešamo in pustimo testo stati 15 minut.

Olje segrejemo in vanj z žlico polagamo testo ter ga zlatorumeno ocvremo. Miške pred postrežbo ohladimo in potresemo s sladkorjem v prahu.


Spar | Foto: Pustni krofi

Sestavine:

1,5 kocke kvasa

2 dl mleka          

93 dag moke     

20 dag kisle smetane    

10 dag sladkorja              

7 rumenjakov

2 vaniljeva sladkorja

1 pecilni prašek

0,8 dcl olja         

3 žlice ruma       

3 žličke soli        

1 žlička  limonine lupine

Postopek:

Kvas in žličko sladkorja raztopimo v toplem mleku. Rumenjake, sladkor, vaniljev sladkor in rum penasto stepemo nad soparo. V posodo odmerimo sol, dodamo moko, pecilni prašek ter premešamo, dodamo stepene rumenjake in kvas, limonino lupinico ter zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi in med mešanjem dodajamo olje po kapljicah. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo med seboj. Ko postane testo svilnato gladko, posodo pokrijemo in postavimo na toplo, da bo testo vzhajalo.

Vzhajano testo pregnetemo oz. stepemo s kuhalnico in damo še enkrat vzhajati. Ko je testo drugič vzhajalo, ga stresemo na pult, pregnetemo, oblikujemo v valj in tega razrežemo na približno 8 dag težke koščke. Te v dlaneh oblikujemo v kroglice, ki jih damo ponovno vzhajati na toplo. Vzhajane krofe ocvremo v vroči maščobi – najprej tri minute na eni strani, nato še na drugi. Iz maščobe jih poberemo s penovko, položimo na papirnato serveto, da vpije odvečno maščobo, jih napolnimo z marelično marmelado in posujemo z mletim sladkorjem. 

V trgovine Spar in Interspar po dobrote za pusta

V trgovinah Spar in Interspar vedno vedo, kaj potrebujete. Tudi v času pustnega rajanja so za vas pripravili posebno ponudbo dobrot in izdelkov po izjemno ugodnih cenah. Prelistajte njihov zadnji letak, izberite masko za zabavo in vse sestavine za najbolj sladke dobrote.

Na koncu boste lahko tekmovali ne samo v tem, kdo bo imel najbolj izvirno masko, ampak tudi v tem, kdo bo imel največje sladkorne brke.

Spar | Foto:

Ponudba izdelkov letaku velja od srede, 22. 2. 2017, do prodaje akcijskih zalog oziroma do 28. 2. 2017, in sicer v vseh trgovinah SPAR in INTERSPAR.

 

 

 

Ne spreglejte