SiolNET. Trendi Kulinarika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj so jedli v Velikem Gatsbyju in kaj v Alici v Čudežni deželi (foto)

1

termometer

 | Foto:
Ameriška fotografinja Dinah Fried je poustvarila 50 jedi iz nekaterih znanih literarnih del, jih fotografirala in zbrala v knjigi Fictitious Dishes.

Fotografska knjiga Fictitious Dishes (Fiktivne jedi) je neobičajen projekt, ki se ga je lotila ameriška fotografinja in oblikovalka Dinah Fried.

Izbrala je 50 jedi, opisanih v svetovnih literarnih klasikih, jih skuhala oziroma pripravila, aranžirala in fotografirala. Fotografije je opremila s knjižnimi naslovi, z avtorji, letnico izida literarnega dela ter odlomki, v katerem so jedi v določenem delu opisane.

Med drugim lahko v fotografski knjigi vidimo, kaj so jedli junaki v Alici v Čudežni deželi, Mobyju Dicku, Velikem Gatsbyju, Strahu in grozi v Las Vegasu, romanu Ubiti ptico oponašalko in preostalih izbranih delih.

Fotografinja je želela za vsako fotografijo poiskati skodelice, krožnike, pribor in druge dodatke, ki bi kar najbolje prikazali v knjigah opisane jedi in pogrinjke. Našla jih je v starinarnicah, kuhinjah prijateljev, na boljših trgih …

Alica v Čudežni deželi, Lewis Carol (1865)

Veliki Gatsby, F. Scott Fitzgerald (1925)

Moby Dick, Herman Melville (1851)

Varuh v rži, J. D. Salinger (1951)

Metamorfoza, Franz Kafka (1915)

Skrivni vrt, Frances Hodgson Burnett (1910-11)

Ubiti ptico oponašalko, Harper Lee (1960)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin