SiolNET. Trendi Kulinarika
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Film o briških vinarjih dočakal premiero tudi tam, kjer je nastal

0

termometer

Po svetovni premieri v Bruslju je film Terra Magica, ki pripoveduje zgodbo o vinarstvu v Goriških brdih, doživel tudi slovensko premiero.

Pretekli konec tedna so v prenovljenem dvorcu Vila Vipolže predvajali film Terra Magica, slikovito zgodbo o briških vinarjih in njihovem delu, ki jo je posnel Jure Breceljnik. Ustvarjalec filma njegove premiere ni dočakal, letos poleti je pri le 41 letih nenadno umrl.

Že novembra so film pod pokroviteljstvom evropskih poslancev Tanje Fajon in Franca Bogoviča prikazali v Bruslju, zdaj pa je dočakal tudi slovensko premiero. Kraj premiernega predvajanja je bil seveda samoumeven, dogodek so gostila Goriška brda, natančneje Vila Vipolže, kjer so se slavnostne premiere udeležili vsi nastopajoči vinarji tako s slovenske kot italijanske strani Brd: Aleš Kristančič, Marjan Simčič, Aleks Simčič, Marko Skočaj, Stojan Ščurek in Matjaž Četrtič ter zamejci Joško Gravner, Stanko Radikon in Robert Prinčič.

Slovenska premiera dokumentarnega filmaTerraMagica.Vila Vipolže-Goriškabrda.

Posted by Simcic wines - Marjan Simčič on Sunday, December 20, 2015

Med gosti je bilo ob Nataliji Gros, življenjski sopotnici pokojnega Breceljnika, in njegovih kolegih oziroma soustvarjalcih filma mogoče opaziti tudi predsednika državnega sveta Mitjo Bervarja, poslanca Matjaža Nemca z ženo Iryno Osypenko Nemec ter znane gostince Joška Sirka (edinega Slovenca z Michelinovo zvezdico), Tomaža Kavčiča in Svetozarja Raspopovića, ki so prišli pozdravit in podpret svoje vinarske prijatelje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin