SiolNET. Trendi Glasba
1,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Začenja se Evrovizija: nocoj bo prvi polfinale

1,68

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

S prvim polfinalom se v Lizboni začenja letošnji izbor za pesem Evrovizije. Naša predstavnica bo nastopila v drugem polfinalu, ki bo v četrtek.

V prvem polfinalu se bodo za deset mest v sobotnem finalu potegovali predstavniki Azerbajdžana, Islandije, Albanije, Belgije, Češke, Litve, Izraela, Belorusije, Estonije, Bolgarije, Makedonije, Hrvaške, Avstrije, Grčije, Finske, Armenije, Švice, Irske in Cipra.

V drugem polfinalnem izboru, ki bo v četrtek, si bo deset mest v finalu skušalo zagotoviti 18 držav. Med njimi bo slovenska predstavnica Lea Sirk, ki bo s pesmijo Hvala, ne! na oder stopila kot predzadnja, pomerila pa se bo z Norveško, Romunijo, Srbijo, San Marinom, Dansko, Rusijo, Moldavijo, Nizozemsko, Avstralijo, Gruzijo, Poljsko, Malto, Madžarsko, Latvijo, Švedsko, Črno goro in Ukrajino.

Slovenska predstavnica Lea Sirk na generalki v Lizboni pretekli konec tedna | Foto: Reuters Slovenska predstavnica Lea Sirk na generalki v Lizboni pretekli konec tedna Foto: Reuters

Poleg 20 skladb iz obeh predizborov bo v sobotnem finalu mogoče slišati še predstavnike šestih držav, ki so se vanj uvrstili neposredno: Portugalske kot letošnje gostiteljice ter Italije, Francije, Španije, Nemčije in Velike Britanije, ki največ prispevajo v proračun Evropske radiodifuzne zveze.

Na stavnicah, ki so se v preteklosti izkazale za zelo zanesljive, prednjačijo Izrael, Estonija, Norveška, Francija, Češka in Bolgarija. Lea Sirk zaseda rep lestvice.


Preberite še:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 37
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin