Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 12. 2007,
14.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 6. 12. 2007, 14.02

8 let

Videospoti: Manca Špik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poglejte si videospota skladb Iz prve roke in Ljubezenska puščica z albuma Iz prve roke in še druge videospote Mančinih pesmi.

Priljubljena slovenska pevka Manca Špik nastopa že kar nekaj let. Njen zadnji album, ki ga je izdala, je album Iz prve roke (2012). Manca, ki je predstavila že nekaj skladb s tega albuma in posnela tudi dva videospota, je še napovedala, da videospot pesmi Iz prve roke ni njen zadnji letos. "Še v tem letu bom posnela vsaj še en videospot, in to za tisto pesem, za katero osebno menim, da ima najbolj močno besedilo na plošči. To bo moj deseti spot v karieri, zato si želim, da bi bil nekaj posebnega."

"Besedilo in atmosfera pesmi sta se tokrat spojila popolno. Pesem govori o drugi plati ljubezni. Tisti, ki boli. Včasih še bolj, ko se dva že razideta. To pesem sem močno čutila, odkar mi je Matjaž Vlašič posredoval prvi demoposnetek. Tokrat sem se odločila, da bom glavno vlogo v zgodbi o dekletu, ki v trenutni zvezi s svojim fantom trpi, zato ga zapusti, odigrala kar sama," je povedala Manca.

Videospot so posneli z ekipo Mediaspot, režiral pa ga je Perica Rai. Mančin soigralec v videospotu je model in maneken Samuel Paljk. Za snemanje spota je potrebovala kar precej poguma, saj so vse "mokre prizore" posneli sredi stare Ljubljane, kjer so bili obkroženi s številnimi radovedneži.

"V spotu smo večino zunanjih kadrov posneli v dežju … in ravno s posnetki dežnih kapljic smo ujeli nekaj čudovitih trenutkov. Bilo je naporno, a vredno vsake sekunde. A vreme nam je stalno nagajalo. Ko smo snemali prizore v hotelu, je zunaj lilo kot iz škafa. Ko pa smo prihiteli ven, da bi ujeli dober kader, je že prenehalo deževati. Zato so me morali za najbolj učinkovite prizore naliva polivati tudi z vodo. Najbrž so mimoidoči mislili, da se mi je zmešalo, ko sem hodila po ulici mokra kot cucek ali ko so me z oken polivali z vodo z več strani hkrati," je o snemanju povedala pevka.

"Barbara je ritem moje melodije ukrotila s pravimi besedami, kot da bi mi znala brati misli," je povedala simpatična Manca, ki je še dodala: "Pesem na pozitiven, življenjski način opeva vseprisotno ljubezensko tematiko, saj se vsi, tudi jaz, v ljubezni soočamo z vzponi in padci … A prav vsak od nas se najbrž strinja, da je najslajši trenutek ravno trenutek sprave med ljubimcema. Ni lepšega občutka od tega, ko padeš v objem najdražjemu, tik po tem, ko sta se razgreti glavi ohladili, in ni v očeh nič drugega razen odpuščanja. Včasih se celo sprašujem, ali mogoče ni povod ljubezenskega prepira ravno ta želja po sladki spravi."

Manca je za to skladbo posnela tudi videospot. Čudovito ljubezensko zgodbo o vzponih in padcih mladega para, kjer je bila pevka pripovedovalka, sta upodobila mlada igralca Domen Valič in Tanja Ravljen. Manca je tudi tokrat izbrala preverjeno snemalno ekipo produkcijske hiše Mediaspot, pod vodstvom režiserja Perice.

"Sodeč po videnem, sta oba igralca svoje delo opravila fenomenalno, absolutno prepričljivo in dobesedno s strastjo. V zgodbo, ki povsem nezapleteno niza epizode iz ljubezenskega življenja običajnega para, sta vlila svoje srce in dušo, in mislim, da so nastali eni izmed najbolj prepričljivih prizorov. Tako dobre igre že dolgo nisem videla in predlagam, da se prepričate še sami," je ob izidu videa povedala Manca.

Ne spreglejte