Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2013,
10.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2013, 10.59

8 let

Slash na kulturni praznik v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Eden najbolj karizmatičnih novodobnih kitaristov bo 8. februarja z zasedbo odličnih glasbenikov nastopil v Hali Tivoli.

Slash je že davno postal ikona svetovne rock scene. Po mnenju številnih strokovnjakov, pa tudi oboževalcev, je bil Slash gonilna sila Guns N' Roses, zadnje prave velike rock skupine. Resnica pa je bližja temu, da je bil pevec Axl Rose srce skupine, Slash pa njen motor.

Po verjetno neprostovoljnem odhodu iz Guns N' Roses oktobra 1996 je Slash nadaljeval s svojim projektom Snakepit, s katerim pa kljub nekaterim odličnim albumom ni dosegel pretiranega uspeha.

Leta 2002 je se je pridružil superskupini Velvet Revolver, ki je delovala šest let. Od leta 2008 pa Slash nastopa pod svojim imenom. V tem času je izdal dva odlična albuma. Na istoimenskem prvencu je Slash zbral kopico zvezdniških in glasbeno zelo raznolikih gostov. Med drugimi so na albumu gostovali tudi Ozzy Osbourne, Fergie, Kid Rock, Iggy Pop, Lemmy in Dave Grohl. Glede na dejstvo, da je klasični rock povsem odrinjen od centra glasbenega medijskega dogajanja, je album naletel na izjemen odziv. Lani pa je Slash objavil še en odličen album z naslovom Apocalyptic Love.

Slash je svoje velemojstrstvo pokazal, ko je kot gost sodeloval z drugimi glasbeniki. Naj spomnimo le na sodelovanje z Michaelom Jacksonom, Lennyjem Kravitzem, Paulino Rubio, Rihanno in s številnimi drugimi.

Slash se bo v Hali Tivoli predstavil s pevcem Mylesom Kennedyjem in zasedbo The Conspirators. Vsestranski Kennedy je član odlične ameriške skupine Alter Bridge. Poleg njiju pa so v zasedbi še: bobnar Brent Fitz, sicer multiinstrumentalist, ki je sodeloval tudi s takšnimi izvajalci, kot so Theory Of A Deadmen, Alice Cooper, Vince Neil (Motley Crue), Union, The Guess Who, Lamya, Streetheart, Harlequin, Gilby Clarke, Dee Snider (Twisted Sister) in Econoline Crush, basist Todd Kern, prav tako član skupine The Conspirators, in mladi kitariski up Frank Sidoris, sicer član ene najbolj perspektivnih ameriških alter rock skupin The Cab.

Slash obljublja več kot dve uri dolg program, v katerem bo izvajal skladbe iz vseh obdobij svojega delovanja. Posebej pa je treba opozoriti na uspešnice Guns N'Roses, ki v njegovi izvedbi še vedno zvenijo najbolj podobno izvirnikom.

Koncert se bo začel ob 20. uri. Predskupina pa bodo Tide.

Ne spreglejte