Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 4. 2009,
10.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 30. 4. 2009, 10.46

6 let, 7 mesecev

Rudolf Gas in Tjaša Hrobat v singlu Besame mucho

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na radijske valove prihaja nova skladba Rudolfa Gasa Besame mucho, ki je plod sodelovanja s televizijsko in radijsko voditeljico Tjašo Hrobat po uspešnem nastopu v oddaji Zvezde pojejo.

Besame mucho mp3 Skladba Besame mucho, pod katero se je Rudolf Gas podpisal tudi kot avtor priredbe, je nastala po uspešni predstavitvi v že omenjeni oddaji. S svojim nastopom sta tako navdušila, da so ju začeli nagovarjati, naj skladbo tudi posnameta. In zdaj je tu izdelek, označen z oznako »strastno«. V skladbi Besame mucho, ki je bila v zgodovini glasbe predstavljena v več priredbah, pod katere so se podpisala sama znana imena (od Nata Kinga Cola do cele palete džezistov in zdaj tudi Rudolfa Gasa), je moč občutiti tudi delček tiste strasti, ki jo je doživljala že sama avtorica Mehičanka Consuelo Velázquez med 2. svetovno vojno, ko je omenjena skladba nastala.

Rudolf Gas in Tjaša Hrobat sta to strast obudila v priredbi singla Besame mucho.

Gre za skladbo z latino pridihom. Da bi izvajalca skladbe stopnjevala moč interpretacije in občutenje besedila, se je avtor priredbe Rudolf Gas odločil, da bo preobleka pesmi ujeta v klasično rumbo z nekaterimi aranžmajskimi dotiki.

Rudolf Gas je pevec, akademski glasbenik, vsestranski instrumentalist, avtor, aranžer, producent, ustanovitelj soul funk skupine k.u.t. Gas, zdaj na samostojni poti, skladatelj in trobentač v Orkestru slovenske vojske. Izdal je dve avtorski zgoščenki (Erotika – 1996, Fashion – 2000), leta 2006 pa izdal samostojni album RG Style. Sodeloval je že z mnogimi glasbenimi ikonami: Josipo Lisac, Ditko Haberl, Eldo Viler, Janezom Lotričem, Vladom Kreslinom, Nušo Derenda, Alenko Godec, Otom Pestnerjem , New Swing Quartetom, Carmino Slovenico in drugimi. Rudolf Gas obvladuje mnoge glasbene stile. V prvi vrsti njegov avtorski opus označuje funk, rhythm & blues in soul. Je mojster prepletanja stilov od filmske, scenske, džesovske, ambientalne glasbe, pa do modernega house in new age stila. Lansko jesen je doživel premiero njegov prvi muzikal v sodelovanju s Tino Gorenjak z naslovom Prava dekleta.

Tjaša Hrobat se je kot pevka prvič dokazala v oddaji Zvezde pojejo v duetu z RG-jem in s svojim nastopom tako navdušila, da so začele padati ponudbe in predlogi. Z glasbo se srečuje že od malih nog, saj izhaja iz glasbene družine, zaključila je tudi nižjo glasbeno šolo, smer klavir. In še dandanes nanj kakšno zaigra. Več let je pela v pevskih zborih, zadnja leta pa se je kalila tudi kot solo pevka pri Nacetu Junkarju.

Rudolf Gas s singlom Besame mucho hkrati napoveduje tudi že težko pričakovani album, ki bo izšel še pred poletjem.

Ne spreglejte