Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
18. 4. 2022,
21.01

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,37

64

Natisni članek

Tabu

Ponedeljek, 18. 4. 2022, 21.01

2 leti

Prošnja za pomoč: znana slovenska pevka je v hudih težavah

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,37

64

Nina Vodopivec | Nina Vodopivec je bila pevka skupine Tabu med letoma 1998 in 2006. | Foto Mediaspeed

Nina Vodopivec je bila pevka skupine Tabu med letoma 1998 in 2006.

Foto: Mediaspeed

Nina Vodopivec, ustanovna članica in prva pevka legendarne slovenske glasbene skupine Tabu, je v Združenih državah Amerike postala žrtev poslovne goljufije in ostala brez vsega. Že šest mesecev tako živi v prikolici v ameriški divjini, bori pa se tudi s slabim zdravjem. Želi se vrniti nazaj v Slovenijo, ker pa sredstev za potovanje nima, vse, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč, prosi za donacije.

"Znašla sem se v situaciji, ki je sama ne morem rešiti. Lansko leto sem postala del tima, ki mi je obljubil plačilo, ki bi zadostovalo za vrnitev domov in nakup zemlje, kjer bi lahko začela svoj projekt, Zvezdna vas. 9 mesecev trdega fizičnega dela se je na koncu obrnilo v prevaro, in ostala sem z 20 dolarji v žepu, sredi ničesar, brez kartice, brez avta," pojasnjuje Nina Vodopivec.

"Zdaj šest mesecev poskušam najti način, da si pomagam. Bivam v prikolici v okolju, ki se samo bori za preživetje in ne glede na to, kako trmasto znam sama čez tegobe, je moja situacija postala očitno potrebna pomoči, ko sem pred desetimi dnevi pristala na urgenci zaradi zastrupitve krvi, ledvic. Iščem sredstva, da spravim moji psici in sebe domov."

Vodopivčeva denarno pomoč za vrnitev v Slovenijo zbira na platformi za množično financiranje Spotfund. Več informacij je na voljo na tej povezavi. Med posamezniki, ki so ji že priskočili na pomoč z nakazilom, med drugim najdemo pevca Domna Kumerja, pevko Tinkaro Fortuna in potapljačico na dih Alenko Artnik. 

Nini Vodopivec je na platformi Spotfund do zdaj denar za vrnitev v domovino nakazalo že 226 donatorjev.  | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Nini Vodopivec je na platformi Spotfund do zdaj denar za vrnitev v domovino nakazalo že 226 donatorjev. Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

V zameno za denarno pomoč Nina Vodopivec, ki v skupini Tabu delovala med letoma 1998 in 2006, ko jo je zapustila zaradi težav z glasilkami, ponuja vstop na zahvalni koncert, ki ga bo organizirala še letos. 

 

 

Ne spreglejte