Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
27. 2. 2019,
14.58

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

4

Natisni članek

animirani film Hajdi Korošec Jazbinšek

Sreda, 27. 2. 2019, 14.58

5 let, 1 mesec

Pevka Hajdi je posnela novo različico pesmi Naš kuža #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

4

Hajdi Korošec Jazbinšek | Hajdi zadnja leta uspešno vodi otroško trgovino v Celju. | Foto Vid Ponikvar

Hajdi zadnja leta uspešno vodi otroško trgovino v Celju.

Foto: Vid Ponikvar

Priljubljena nekdanja otroška pevka Hajdi Korošec Jazbinšek se je po dolgih letih vrnila v studio in posnela novo različico svoje največje uspešnice Naš kuža. Nova preobleka je nastala za animirani film o psičku korgiju, ki jutri prihaja na naša filmska platna.

Otroci in vsi mladi po srcu bodo lahko od jutri, 28. februarja, uživali v novi animirani pustolovščini Korgi: Kraljevski kuža z velikim srcem, katere del je na željo slovenskih ustvarjalcev postala tudi Hajdi Korošec Jazbinšek.

Nekdaj izjemno priljubljena otroška pevka je zadnja leta bolj kot po glasbi znana po svoji uspešni otroški trgovini, ki jo vodi v Celju, a njene pesmi kljub temu živijo naprej.

Hajdi Korošec Jazbinšek
Trendi Hajdi Korošec Jazbinšek: Mala Hajdi me še danes gane do solz #intervju

Bil je čas, da posname novo pesem o "simpatičnem kužku"

Ker pravzaprav nikoli ni dobila prave naslednice, so pesmi Naš kuža, Petelinček kikirika in številne druge zelo priljubljene tudi med današnjimi otroki, zato so slovenski sinhronizatorji Hajdi povabili, da za film o korgiju posname novo različico pesmi Naš kuža.

"Najprej sem si želela pogledati film, da sem razumela, za kaj gre, in ker nosi zelo lepo sporočilo, sem se odločila, da je morda spet čas, da se usedem in napišem pesmico prav o tem simpatičnem kužku," nam je zaupala.

K sodelovanju jo je spodbudilo tudi to, da je tudi sama mama in zato risanke doživlja toliko bolj osebno. S svojima sinovoma v mislih je tako napisala novo različico pesmi Naš kuža. "Želela sem poslati sporočilo, da bogastvo ni vse in da je treba najti srečo v majhnih stvareh. Mislim, da mi je uspelo."

Med pisanjem pesmi se je spet prelevila v tisto malo Hajdi, še posebej razburljivo pa je bilo, ko se je peljala na snemanje v Ljubljano, razlaga. "V trebuhu sem spet imela tiste metuljčke kot pred 30 leti."

Nova pesem Kuža Korgi:

Pesem Naš kuža mora peti še danes

A čeprav je pesem Naš kuža posnela že pred 27 leti, je ta še vedno močno priljubljena in Hajdi redno prosijo, naj jo zapoje, kar jo izjemno veseli.

"Še sama sem presenečena, ampak moje pesmice še vedno živijo, in ko grem včasih v naš vrtec na željo vzgojiteljic zapet kakšno pesmico, me gane do solz, ker otroci še vedno pojejo z mano. Teh občutkov se res ne da opisati."

Tudi zaradi teh občutkov je vesela, da je prispevala svoj del k novi animirani pustolovščini: "Res sem vesela, da sem se malo zbudila iz tega glasbenega dremeža."

Napovednik filma Korgi: Kraljevski kuža z velikim srcem:

Glavnemu liku v animirani pustolovščini o psičku korgiju je glas posodil Uroš Bitenc, v druge like pa so se vživeli Sašo Prešeren, Maja Kunšič, Katja Ogrin, Nadja Jarc in Renato Horvat.

Ne spreglejte