SiolNET. Trendi Glasba
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Papir in Maja Keuc z novo skladbo

4

termometer

Skupina Papir predstavlja novo skladbo s preprostim naslovom Način, ki je po njihovih besedah plod sinergije več pozitivnih sil. V skladbi lahko slišimo tudi Majo Keuc in Boštjana Gombača.

Način je dinamična, virtuozno odigrana skladba, ki sporoča, da imamo vsi svoje načine kako živimo svoja življenja in jih prilagajamo drugemu. Pesem se zgleduje po velikih skupinah sedemdesetih let in zaznamuje prepletanje dveh vokalov ter dveh solov. Tega sta prispevala eden najboljših slovenskih kitaristov Igor Bezget na akustični kitari in gost, vsestranski Boštjan Gombač na piščali, ki je skladbi dodal še energičen pevski duet z Majo Keuc. K skladbi so prispevali tudi ostali člani skupine Papir, to so pianist Sebastijan Duh, basist Tadej Kampl in bobnar Bruno Domiter.

V prvi različici je skladba nastala že pred nekaj leti za kabaret O čem govorimo, kadar govorimo o ljubezni. Ta je premiero doživel v Mestnem gledališču Ljubljanskem pod režisersko taktirko Ivane Djilas. Po kratkih zgodbah ameriškega pisatelja Raymonda Carverja ga je spisal Rok Vilčnik, seveda tudi avtor besedila te pesmi. Glasbo zanj je napisal Boštjan Gombač, prav pri tej pesmi pa sta mu pomagala še kitarist Andraž Mazi in bobnar Sergej Randjelović - Runjoe.

Maja Keuc je sicer trenutno globoko zasidrana v svoji solo karieri, a si je za enega od prvih svojih bendov vzela čas. "Jazzysoul", ki veje iz njene interpretacije, je tista pika na i, ki zaokroži oba dvoboja v lepo simbiotično celoto in to na najboljši in edini pravi način.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin