SiolNET. Trendi Glasba
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Katy Perry najbolje plačana glasbenica letošnjega leta

0

termometer

Svetovna turneja, uspešne skladbe in pogodbe s podjetji so Katy Perry letos prinesle 135 milijonov dolarjev oziroma 124 milijonov evrov, s čimer je postala najbolje plačana glasbenica leta.

Katy Perry je po podatkih revije Forbes v vsakem mestu, v katerem je imela letos koncert v okviru turneje Prismatic, zaslužila 2 milijona dolarjev oziroma 1,8 milijona evrov. Letos je nastopila v 126 mestih, bila pa je tudi obraz blagovnih znamk Covergirl, Coty in Claire's.

Na drugem mestu je Taylor Swift, ki je letos zaslužila 80 milijonov dolarjev oziroma 74 milijonov evrov. Večji del je zaslužila s turnejo 1989, vendar je nastopala bistveno manj od Katy Perry. K izkupičku je pripomogel še njen album 1989, ki ga je prodala v 3,6 milijona izvodih in velja za enega najuspešnejših albumov lanskega leta.

Na tretjem mestu so Fleetwood Mac in njuni članici Stevie Nicks in Christine McVie. Letos so dobili 59,5 milijona dolarjev oziroma 55 milijonov evrov, v vsakem mestu, v katerem so se ustavili na turneji, pa so zaslužili milijon dolarjev oziroma 920 tisoč evrov.

Med prvimi petimi sta še Lady Gaga in Beyonce. Lady Gaga je s 66 koncerti in pogodbama z Versace in MAC zaslužila 59 milijonov dolarjev oziroma 54 milijonov evrov, Beyonce pa z 19 koncerti 54,5 milijona dolarjev oziroma 50 milijonov dolarjev.

Deseterico so ujele še Britney Spears, Jennifer Lopez, Miranda Lambert, Mariah Carey in Rihanna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin