SiolNET. Trendi Glasba
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Iz naftalina: Lado Leskovar – Poslednji vlak

1

termometer

Med največjimi uspešnicami, ki jih je pevec in šansonjer prepeval na svojih nastopih in pred kratkim izdal na dvojnem albumu Za vekomaj, smo iz naftalina potegnili Poslednji vlak.

V svoji bogati glasbeni karieri je Lado Leskovar posnel več kot 200 popevk in šansonov. Prvo glasbeno nagrado je osvojil leta 1963, ko je na Slovenski popevki na Bledu nastopil s pesmijo Malokdaj se srečava. Velik ljubitelj festivalov – nastopal (in prejemal najvišje nagrade) je tako na domačih kot tudi mednarodnih – je leta 2009 prejel Ježkovo nagrado za življenjsko delo, od leta 1998 pa opravlja tudi delo slovenskega ambasadorja Unicefa. V zakladnico njegovih pesmi spada tudi Poslednji vlak, ki jo je v slovenski jezik prepesnil leta 1965.

Prihodnje leto bo praznovanju častitljivih 70 let in ob petdesetletnici njegovega glasbenega in umetniškega delovanja priredil veliki koncert v Cankarjevem domu, ki se bo zgodil 25. aprila, na njem pa ne bo manjkalo imenitnih glasbenih gostov. Leskovar obljublja umetniški večer, saj bodo njegovi gostje tako pevci kot tudi igralci. Za zdaj nam je izdal, da bosta prišla Bajaga in Aki Rahimovski, skoraj zagotovo pa tudi igralka Vanessa Redgrave.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin