SiolNET. Trendi Glasba
3,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvati imajo najraje glasbo iz BiH in Srbije, kaj pa Slovenci? #video

3,27

termometer

glasba, slušalke, telefon |  | Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Pogled na lestvico glasbenikov, ki jih Slovenci na YouTubu trenutno največ poslušamo: prva sta raperja iz BiH, sledi Jan Plestenjak, tretji je srbski pop pevec.

Hrvaški spletni portal Index.hr je v četrtek objavil članek, v katerem novinarka ugotavlja, da se hrvaško občinstvo na YouTubu navdušuje predvsem nad srbsko glasbo.

Arkanova hči med najbolj priljubljenimi na Hrvaškem

Kar deset dni je bil namreč na prvem mestu najbolj priljubljenih glasbenih spotov na YouTubu izdelek Anastasije Ražnatović, hčerke srbske turbofolk pevke Svetlane Ražnatović - Cece in zloglasnega srbskega paravojaškega poveljnika Željka Ražnatovića - Arkana. Na vrhu jo je nato nasledil srbski pevec Saša Kovačević, pred nekaj dnevi pa sta se na prvo mesto povzpela Jala Brat in Buba Corelli, raperja iz Bosne in Hercegovine.

"Zdi se, da se razen Severine in Jelene Rozge hrvaškim glasbenikom nikakor ne uspe povzpeti na vrh," so ugotovili na Index.hr, s tem pa sprožili plaz jeznih odzivov bralcev, ki se zgražajo, češ, kako lahko Hrvati poslušajo srbsko glasbo.

Slovenski glasbeni okus je zelo podoben hrvaškemu

Kateri glasbeni spoti na YouTubu pa trenutno najbolj zanimajo Slovence? Morda bomo z ugotovitvijo koga razočarali, toda - v Sloveniji imamo zelo podoben okus kot naši južni sosedje.

Ko odštejemo "triple-double" Luke Dončića, ki pač ni glasbeni spot, je to pet najbolj priljubljenih glasbenih spotov v Sloveniji ta hip:

YouTube trending Slovenija | Foto: zajem zaslona/YouTube Foto: zajem zaslona/YouTube

Danes, 12. aprila, sta na prvem mestu slovenske lestvice najbolj priljubljenih oziroma "vročih" spotov na YouTubu raperja Jala Brat x Buba Corelli s pesmijo Bebi oziroma spotom, ki je trenutno najbolj priljubljen tudi na Hrvaškem.

Na drugem mestu je Jan Plestenjak s svojim svežim izdelkom Roke stran.

Tretji je še en glasbenik, ki je priljubljen tako pri nas kot na Hrvaškem - srbski pevec Saša Kovačevič s skladbo Prevarena.

Na četrtem mestu je Challe Salle s spotom za pesem Kriva sva oba.

Prvih pet uspešnic na Slovenskem zaokrožuje Anastasija Ražnatović s pesmijo Rane.

Pod črto lahko torej rečemo, da smo v Sloveniji očitno bolj narodno zavedni kot Hrvati. Če ne drugega, pri izbiri glasbe. Na Hrvaškem namreč med petimi najbolj priljubljenimi spoti na YouTubu trenutno ni niti enega hrvaškega izvajalca.

Preberite še:

Neki Neki Trendi Kdo sta Neki Neki, trenutno najbolj vroča youtuberja v Sloveniji? #video Tiger Productions Digisvet Milijonski YouTube imperij mladih Slovencev, ki ju ne pozna skoraj nihče

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin